Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

​VIDEO Sorin Mierlea – Presedinte ANPCPPSR: Daca nu-i sunt puse la dispoziţie toate informaţiile referitoare la un contract de credit, consumatorul are dreptul sa sesizeze autoritatile competente

de I.U.     HotNews.ro
Luni, 28 iunie 2010, 13:40 Economie | Consumator

Sorin Mierlea, presedinte ANPCPPSR
Foto: Hotnews
(P) "Dobanda anuala efectiva este importanta in primul rand pentru consumator, dar si pentru unitatea care emite un credit, datorita faptului ca o transparenta pentru client va diminua problematica reclamatiilor", afirma Sorin Mierlea (presedinte ANPCPPSR - Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Produselor si Serviciilor din Romania). "Noua mentalitate pe care incercam sa o implementam in Romania este transformarea cetateanului roman, dintr-un cetatean pasiv intr-un cetatean activ", continua acesta. "Dobanda anuala efectiva il ajuta pe consumator sa aiba o imagine clara asupra costurilor pe care le implica un credit si sa isi stabileasca bugetul familiei si posibilitatile de rambursare."Idei principale din interviu:

  • Dobanda anuala efectiva il poate ajuta pe consumator sa compare institutiile financiar-bancare ce acorda credite si sa analizeze propriile posibilitati de rambursare a unui imprumut.
  • Dobanda anuala efectiva contine patru tipuri de comisioane: comisionul de administrare a creditului, comisionul de rambursare anticipata, comisionul de penalizare pentru intarzierea de plata si un comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor.
  • In cazul in care nu i se pun la dispozitie toate informatiile referitoare la un contract de credit, consumatorul are dreptul sa faca o sesizare catre unitatea financiar-bancara, dar si catre autoritatile competente pentru ca acestea sa ia masuri.
  • Toate institutiile care acorda credite sunt obligate sa afiseze dobanda anuala efectiva (institutiile financiare nebancare, institutii bancare, brokeri care fac intermediere de credite pentru institutii financiar-bancare).
  • Este obligatoriu ca dobanda anuala efectiva sa fie afisata la toate tipurile de credite (indiferent daca sunt credite de nevoi personale, credite de nevoi imediate sau credite pe o perioada mai lunga de timp).


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

2969 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi