Mai multe restaurante si baruri din Grecia au anuntat ca nu vor mai respecta legea care interzice fumatul in locurile publice, interdictie stabilita la 1 septembrie, dupa ce s-au confruntat cu o reducere sensibila a numarului de clienti, anunta presa locala, citata de RIA Novosti.

Restaurantele grecesti au stabilit in acest week-end ca incepand de luni, 18 octombrie, scrumierele isi vor relua locul pe mesele din localuri.

Dupa o luna si jumatate de interzicere a fumatului in locurile publice, clientela restaurantelor si a barurilor s-a redus cu o treime, afirma reprezentantii acestei industrii, care solicita o perioada tranzitorie de mai multe luni pentru a se adapta la noile reglementari.

Si totusi, ministrul adjunct al Sanatatii din Grecia Mihalis Timosidis considera ca legea votata de Parlament va fi respectata, in ciuda acestor contestari.

Al doilea producator de tutun din Europa, Grecia a incercat si in iulie 2009, fara succes insa, sa interzica fumatul in locurile publice. Cu un procent de fumatori de 40% din totalul populatiei si cu un consum mediu de 4.313 tigari pe persoana, aceasta tara detine recordul european la tabagism.