Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

(P) Asigurarea locuintei - o solutie pentru fiecare

de HotNews.ro    
Joi, 25 noiembrie 2010, 16:24 Economie | Consumator

Nevoia de asigurare
Foto: Groupama
Stiai ca din acest an, fiecare proprietar este nevoit sa isi asigure locuinta printr-o asigurare obligatorie a locuintei PAD? Mai jos ai cateva informatii care iti vor fi de folos inainte sa inchei aceasta asigurare.

PAD reprezinta asigurarea obligatorie a locuintei.

Cine trebuie sa incheie o asigurare obligatorie a locuintei?
Orice persoana fizica sau juridica care detine in proprietate o constructie cu destinatie de locuinta, atat in mediul urban cat si in mediul rural.

Cat costa asiguarea obligatorie a locuintei?
Locuintele se impart in doua categorii:
  • locuinte de tip A: constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic. Acest tip se va asigura la o suma de 20 000 euro, rezultand o prima de asigurare de 20 euro/an*.
  • locuinte de tip B: constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic. Acest tip se va asigura la o suma asigurata de 10 000 euro, rezultand o prima de asigurare de 10 euro/an*.
* Prima de asigurare se achita integral la incheierea asigurarii.

Ce riscuri acopera asigurarea obligatorie a locuintei?
Polita de asigurare obligatorie a locuintei acopera trei riscuri: cutremure, alunecari de teren si inundatii. Pentru acoperirea unor riscuri precum: incendiul, explozia, vandalismul, inundatiile de la vecini, viitura si altele, este necesara o polita facultativa, incheiata in plus fata de cea obligatorie..

Cu ce suma vei fi despagubit(a)?
In cazul producerii unui eveniment asigurat (cutremur, alunecare de teren sau inundatie) vei fi despagubit cu valoarea reparatiei in limita sumei asigurate, si anume:
  • 20 000 de euro in cazul locuintelor de tip A
  • 10 000 de euro in cazul locuintelor de tip B
Pentru o protectie completa iti recomandam si o asigurare facultativa. Groupama Asigurari iti ofera pachetul format din Asigurarea obligatorie  + Asigurarea facultativa cu extra acoperiri. Astfel, vei fi protejat atat impotriva dezastrelor naturale, cat si impotriva celorlalte riscuri care iti ameninta locuinta.

Iti propunem 3 variante de acoperiri:
Asigurarea obligatorie a locuintei  (PAD)

+ Varianta ECO  - esentialul la un pret bun
+ Varianta MEDIUM  - nivel extins de acoperire
+ Varianta PREMIUM -  varianta completa a protectiei bunurilor si a vietii private

Vrei sa vezi diferenta intre asigurarea obligatorie si cea facultativa , asa cum ne-am imaginat-o noi? Am ilustrat-o pentru tine intr-un mini-internet. Exploreaza-l si poti castiga o excursie la Madurodam, oraselul in miniatura al Olandei. Succes!


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ca voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

7318 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică