Impactul noilor masuri ale Guvernului asupra mediului de afaceri. Radu Merica: Pomana electorala, nici in comunism n-am mai auzit asta. Florin Pogonaru: Incoerenta, haos in fiscalitate
Liderul Camerei de Comert Romano-Germane vede o inechitate in schema anuntata de Guvern, in care bancile ar urma sa acorde anumite rescadentari, timp de doi ani, debitorilor lor care au venituri de pana la 1610 lei pe luna, pentru ca in 2016 si 2017 Guvernul sa le acorde beneficiarilor scutiri de impozite, care sa le ofere premisele sa-si achite mai usor ratele la banci.
"De unde vin banii este problema. Sunt banii contribuabililor, pentru ca sunt unii care platesc impozite si platesc rata la banci altora. Nu stiu ce se doreste cu asta, poate ca e ceva pomana electorala", a declarat Radu Merica, pentr HotNews.ro.
El aratat ca Guvernul ar fi trebuit, in schimb, sa ia masuri pentru stimularea crearii de locuri de munca, de care sa beneficieze si persoanele care au rate la banci.
"N-am mai auzit nicaieri asa ceva. Am auzit de guverne care vor sa creeze locuri de munca, sa incurajeze investitiile, sa plafoneze comisioanele bancilor, prin diverse legi si regulamente, dar n-am auzit sa vina Guvernul sa preia datorii sau sa plateasca o parte din datoriile cetatenilor. Nici in comunism nu am auzit asa ceva, sincer", a mai spus seful Camerei de Comert Romano-Germane.
La randul sau, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, este de parare ca Guvernul ar fi trebuit sa scada acum contributiile la asigurarile sociale (CAS), pentru stimularea crearii locurilor de munca. Guvernul a decis sa mai analizeze pana in vara daca va scadea CAS.
"E clar ca nu exista o filosofie fiscala si, ca atare, de aici domneste tot haosul acesta din fiscalitatea romaneasca. Trebuie sa stii foarte clar ce vrei sa protejezi - si cred ca vrem toti sa se protejeze locurile de munca - si atunci devine o prioritate reducerea CAS, nu o mai amani. Sau vrei sa taxezi poluarea si compensezi de acolo? Este o chestiune de a fi coerent in masuri. Neimplementarea imediata a scaderii CAS reflecta tocmai incoerenta. Pe de-o parte, principalul nostru obiectiv este asigurarea locurilor de munca, iar pe de alta parte lasam impozitarea muncii la unul dintre cele mai inalte nivelri din Europa", a declarat Pogonaru, pentru HotNews.ro.
Referitor la schema de sprijin pentru unele persoane cu rate la banci, presedintele AOAR considera ca este o masura inechitabila, insa poate stimula consumul si ajuta asfel mediul privat.
"In principiu, aceasta schema se duce in consum, atenueaza frica de viitor si este binevenita. Principala cauza a blocarii consumului era frica zilei de maine din perioada crizei. Asta se poate rezolva. Sigur ca este inechitabil, pentru ca sunt oameni care si-au platit deja ratele la banci, dar pana la urma este o alegere politica intre a sta cu mainile in san si a nu face nimic", a explicat Pogonaru.
In schimb, el vede inca o data incoerenta in deciziile Guvernului, care a decis sa introduca o acciza suplimentara de 7 eurocenti la litrul de benzina de la 1 aprilie, masura care afecteaza nivelul de trai al populatiei si reduce consumul.
"E clar ca si acciza se duce in nivelul de trai. Trebuie sa ai o filosofie si sa spui care e prioritatea ta: reducerea saraciei sau atragerea investitiilor in exploatarea resurselor naturale", a mai afirmat Florin Pogonaru.
De partea cealalta, Radu Merica considera ca o masura mai buna ar fi fost daca prin introducerea accizei la combustibil s-ar acorda, in compensatie, reduceri de preturi la energia electrica, de exemplu.
"Daca ar spune ca reduc pretul la energie elctrica sa favorizeze industria, as intelege, in sensul ca luam bani din motorina si punem la energia electrica. In Germania este un mecanism de subventionare a industriilor energofage, pentru compensarea energiei electrice. In baza unei cereri, se da o energie mai ieftina, dar nu acesta este cazul nostru", a explicat presedintele Camerei de Comert Roman-Germane.
Citeste si:
Isarescu, despre schema de ajutor pentru persoanele cu credite: Nu i-as spune nici rescadentare, nici reesalonare. Este o schema fiscala care va fi detaliata ulterior . Masura se va aplica acelor clienti in cazul carora avantajul ei pare evident
Pareri impartite printre bancheri cu privire la creditare: intre cresteri de pana la 5% si scaderi de acelasi nivel. Noua din 10 bancheri estimeaza cresterea comisioanelor

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
Imediat vor fi aratati cu degetul 'burghejii' ca se vaita cum le ia statul banii iar majoritatea poporului, n-are rost sa ne ascundem dupa deget, destul de proasta sa inteleaga cum functioneaza o economie, isi va freca mainile de fericire ca 'le-a aratat-o Ponta, mama lor'.
Ma mir totusi ca au facut toate miscarile astea asa devreme... totusi romanul are si memorie scurta si pana la alegeri s-ar putea sa ii treaca entuziasmul.
:)
De ce nu emigreaza romanii sau altii in China, Rusia, Coreea de Nord, Cuba samd?
De ce emigram spre capitalism? Intreaba-te si raspunde-ti si nu mai arunca prostii pe net.
*Sa nu ne facem iluzii ca in acest an electoral, USL-ul si guvernarea nu vor mai anunta si alte pomeni. Dupa cum decurg treburile de la o zi la alta, nu cred ca se mai poate lua alta atitudine, fara iesiri violente de strada (ca unic panaceu). Masinaria uselista de propaganda si manipulare functioneaza perfect.
Si noi vrem "eliberarea RO de catre PSD sub conducerea sefului Ponta"????
Am bolunzit?
Cat va costa crearea a macar 100 000 locuri de munca [nu-mi ajung zerourile din tastatura] pentru un milion de joburi?
PALAVRE, PALAVRE, PALAVRE....
Daca am salariu 1200 lei și datorie la bancă 800 lei
PontaLașu spune să dau timp de 2 ani doar 400 la bancă.
Peste doi ani va trebui să dau 800 +400 adică tot salariu, avantajul e ca acum mă pot destrăbăla
În acești doi ani de domnie din cei 400 îi duc în pușculița lui pontalașu 100(tva).
Ce va face pontalașul cu suta mea de lei? O va da lui mazăre să curețe zăpada, mazăre se va ruga la Doamne doamnei să dea soare să topească zăpada, astfel suta mea intră in pușculița lui mazăre care merge la schi și la plajă contribuind la înfrățirea între popoare.
În SUA, salariul unui muncitor este de 2000 USD. Cu 800 USD muncitorul își plătește dările, guvernului nu-i pasă ce face cu restul de 1200 USD.
În Germania, salariul unui muncitor este de 2000 EUR. Cu 1000 EUR muncitorul își plătește dările, guvernului nu-i pasă ce face cu restul de 1000 EUR.
În România, salariul unui muncitor este de 800 RON. Muncitorul are nevoie de 2000 RON ca să trăiască, guvernului nu-i pasă de unde face rost de încă 1200 RON
Acesta este prea aproape de realitate ca sa iti mai vina sa razi ...
Iar credit fiscal inseamna ca angajatorul tau plateste mai putin [si asta numai daca impozitul tau depaseste 200 lei]
De ex. daca cumperi cu credit un produs de 1000 ron, costul total al creditului va fi 1500 ron (cost produs plus serviciul bancii). Daca se amana plata creditului, costul total va fi 2000 ron sau mai mult. Ai mai fi cumparat produsul respectiv daca pretul afisat in magazin era 2000 ron?
Cu cat se amana mai mult cu atat castiga banca mai mult. Bancile isi doresc acest lucru daca cu aceasta amanare nu se depaseste o anumita varsta a celui care a imprumutat.
In concluzie platiti ratele asa cum sunt in continuare daca va permiteti, singurii beneficari ai acestei masuri sunt bancile care o sa castige mai mult si Ponta care o sa fie votat de toti cei care au credite dar nu au habar cum functioneaza un credit.
Daca aveti rate fixe, costul total e rata lunara totala inmultita cu numarul de luni. Scadeti din aceasta suma pretul din magazin al produsului cumparat si o sa aflati cati bani face banca de pe urma dvs.
La o dobanda de 7% suma se dubleaza in ZECE ANI.
Asa ca, precum zici, NU-I CONVINE nimanui sa lungeasca rambursarea [poate doar lui Voinea, care se si lauda ca e o solutie inovatoare, negasit in vreo tara din lume]
Cu alte cuvinte, lui Voinea ii basneste o idee si tu platesti.
Sa traiesti, frate, multumesc!
Despre ce vorbim ,vreti afaceri in romania?
Nu dragilor atata timp cat avem un popor de asistati social,bugetari,pensionari si tineri care fug din tara pe rupte(au si de ce),asta o sa avem SOCIALISM.
Asa ca apelul dumneavostra pentru populatie sau guvernul USL va insemna fix "0".
Tampenia aia cu 70% pe care o tot vantura pe la televiziuni e o minciuna, pe care cei care nu stiu sa socoteasca o inghit pe nemestecate.
In loc sa lucrez si sa platesc impozite, mai bine sa trindavesc cu burta la soare si sa astept sa imi DEA statil bani, chiar daca sunt putini.
Un partid ce promite trindevaeala va avea totdeauna o baza electorala covarsitoare!
O sa votez si eu cu uslamul, si voi striga: "moarte capitalistilor!"
Ce tampiti pot fi oamenii astia...cu tot greul, ei cred ca o sa imi cumpere mie votul? Inca nu am ajuns pensionar, si cand o sa ajung, o sa prefer sa fierb coji de cartof si sa le mananc decat sa pun stampila pe partidul mafiot
Onoare am si cu onoare o sa mor, chiar si lipit pamantului
pe buletin aveti vreun semn particular...rosu!
Insa nu este vorba aici de ONOARE, ci doar de ARITMETICA: ideea cu "sa suportam noi ratele celor care nu pot sau nu vor sa le achite" este nu doar imorala, ci pur si simplu neviabila din punct de vedere financiar! Iar daca se face doar o AMINAREA cu doi ani a ratelor, datornicul nu beneficiaza de un ajutor real, dimpotriva!
Sigurul care profita este pedesereul, pentru ca acum la alegeri milioane de oameni vor simti ca "datorita lui Ponta, nu mai trebuie sa platesc ratele" asa ca este clar pe cine vor pune stampila ... Peste doi ani va veni trezirea brutala, dar prea tarziu - au votat deja partidul lui Ilici!
==================================
--->>>>>>> Luni, 04 Noiembrie 2013 22:14
NOV 2013:
'Finanţatorii externi vor să ştie care este capacitatea
băncilor de a restructura aceste credite şi dacă există
probleme în acest sens', au mai spus sursele citate.
http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/23
5166-BNR-trebuie-sa-propuna-un-plan-de-restructurare-a-
creditelor-neperformante-surse.html
"
Banca Naţională a României trebuie să elaboreze, până la finele acestui an (2013),
un studiu cu privire la
cauzele care au dus la acumularea creditelor neperformante în sistemul bancar
şi să propună un plan de restructurare a acestor credite,
potrivit angajamentelor asumate de Guvern în faţa FMI
şi a Comisiei Europene."
Restructurarea creditului (poate citesti vreun dictionar) inseamna -ca si in cazul Greciei- fie stergerea unei parti din datorie, fie falimentul creditorului, fie schimbarea conditiilor de creditare.
Te anunt, pana pricepi, ca esti actionar la CEC si la alte banci -prin fondurile de pensii, asa ca nu-ti doresti falimentul bancar.
===
Definitie:
----
expunerea neperformantă :
orice expunere de peste 90 de zile (retineti: 90 zile) sau care este improbabil de plătit de către debitor
Provizion pentru orice expunere neperformanta
-----------
Bancile sunt obligate sa faca provizioane:
aprox. cu 10% mai mari decat valoarea totala a creditului
total declarat neperformant
Provizion bancar de pierderi
-----
Bani BLOCATI pentru ca banca in caz de credite neperformante sa mai aiba de unde sa dea bani
depunatorilor...
Total credite in Romania
--------------
aprox. 220 miliarde RON = aproape 50 Miliarde Euro
Total credite neperformante in Romania 21% din total
--------------
aprox. 35 miliarde RON = aprox. 8 Miliarde Euro
Provizioanele Bancilor la credite neperformante
-------------------------------------
ar trebui sa fie la ora asta de 10 miliarde de euro
si cresc si cresc cu aprox. 40% in fiecare an....
Masura Ceruta de Banci via FMI si definita de Isarescu
este ca Bancile sa nu mai puna bani pentru
Provizioane de Pierdere vreme de 4 ani
--------------------
pierderile bancilor pentru creditele neperformante
nu vor mai fi acoperite de banci
Vreme de 4 ani (2 ani prin amanare + 2 ani prin plati de stat de la buget)
caci nu vor mai fi "pe hartie credite neperformante"
In ce consta masura
---
907.000 persoane cu intarzieri intre 1 si 90 de zile (deci DOAR cei "gata sa devina neperformanti pentru banci si nimeni altcineva")
si care "ar obliga bancile sa puna ca provizion tot creditul care l-au dat acestor persoane nu doar rateele neplatite")
vor avea rata redusa la 50% timp de 2 ani
apoi,Inca 2 ani (dupa) statul va plati el acel 50% din rate din impozitele pe venit
In felul acesta Bancile nu vor mai trebui sa puna provizioanele de pierderi ca sa acopere cu ele banii pierduti ai depunatorilor
Concluzie:
------
INCA O SUBVENTIE GRATUITA DATA BANCILOR STRAINE dupa cele 14 miliarde date gratuit
de Basescu
din imprumutul de 20 de miliarde
2. BNR a restituit din rezerva obligatorie a bancilor, adica din ce au depus tot bancile acolo, nu din banii tai.
Iar gargara cu impozitul pe venit al cetateanului las-o: caci daca te finanteaza cu 800 de lei pe doi ani, nu poate restitui cu 200 lei tot in doi ani.
Iar daca e vorba de companie de stat cu pierderi care impozit pe salariul cetateanului?
Ca sa nu mai faca Bancile Provizioane
Deci nu se aplica pentru oameni ci pentru Banci
(caci oameni sunt si cei care platesc si n-au intarzieri
si cei care au mai mult de 90 de zile si cei care n-au credite, smechere)
2. Statul plateste din Buget smechere timp de 2 ani
din veniturile luate din Impozite
asa ca spune-i "las-o" prietenilor tai Ponta si Isarescu ca ei au spus asta
3. Cine te-a pus sa aburesti lumea pe-aici?
Unde lucrezi tu i-a spune-ne?
si nu in ultimul rand, provizion se face pentru orice suma restanta, respectiv principal si dobanda, in functie de numarul de zile intarziere si tipul garantiei creditului, iar provizionul nu constituie neaparat pierdere pentru banca, din contra, constituirea de provizioane face ca profitul bancii sa fie mai mic iar bnr sa incaseze mai putin impozit pe profit...
provizionul inseamna cheltuiala pentru banca si pe masura ce se incaseaza, pentru ca se incaseaza, trece pe venituri...
asa ca e gresita afirmatia "...nu vor mai trebui sa puna provizioanele de pierderi ca sa acopere cu ele banii pierduti ai depunatorilor"
(Romania smechere nu BNR)
cu 20 de miliarde din care 14 miliarde s-au dus la BNR (exact cat "eliberat BNR Bancilor")
si sa elibereze "rezervele bancilor" daca "bancile aveau bani"?
2. Apoi Nu mai prosti lumea ca aia "ar fi fost banii bancilor" erau "banii deponentilor la banci smechere":
Pentru ca Daca ca Banca nu ai Provizioane importante nu mai poti da banii deponentilor inapoi
(in caz contrat "oricine ar putea fi banca" si sa faca ce vrea cu banii depunatorilor)
Deci Banii aia nu erau "ai Bancilor" ci erau Banii Deponentilor Bancilor...
Asa ca Nu mai aburi lumea pe-aici
Si nu e normal ca nu mai ai nici o "rezerva din banii deponentilor"
Deci BNR a "completat rezervele deponentilor"
din banii imprumutati de Romania (adica de toti romanii)
REPET INCA ODATA VORBIM DE
Subventionare Bancilor pentru
CREDITE DE CONSUM date Fara Garantii
-----------------------------------------------------------
(caci creditele luate la sub 16 mil salar nu pot fi decat de consum
pentru ca din totalul cel mare
(deci nu dintre creditelor sub 16 mil salar)
"80% dintre credite sunt de consum iar 20% ipotecare" (BNR))
Aceste credite de consum sunt cele luate
fara garantii doar cu Buletinul si Adeverinta de Salariu
sau de Pensie etc...
Credite din care bietii oameni si-au luat televizoare
mobila, frigidere, masini de spalat sub privirea ingaduitoare de atunci
a lui masonica Isarescu
-------------------------------------------------------------------------
Acesti oameni au fost adusi "intre timp"
"prin inteleptele masuri ale guvernelor Boc, MRU si Ponta"
la sapa de lemn la Propriu
in urma cresterii TVA-ului
a taierii slariilor ,
a eliminarii sporurilor
a zecilor de mii de someri
a cresterilor aberante a preturilor la intretinere
la curent electric
la gaze ,
la apa etc etc....
------------
Din aceste motivea acesti oameni
au ajuns "rand pe rand"
(cu o crestere de 40% in 2013)
sa nu mai poata plati creditele
De aceea Bancile au obligat statul via FMI
(vedeti de ce era nevoie de inca un acord cu FMI?
pe langa vinderea resurselor energetice?)
..sa fie Scutite de provizioanele de Pierderi
prin care trebuiau sa acopere Banii Depunatorilor
prin smecheria ca Nu Vor Mai fi Credite Neperformante
(pe care Bancile prin lege sunt obligate sa le acopere 100% caci sunt banii deponentilor acolo)
Timp de 4 ANI ==>
Trebuie spus deci ca prin subventiile date
acum de STAT catre BANCI
acesti Oameni (cei mai saraci) nu sunt ajutati
cu NIMIC
Caci Banca nu are ce garantii sa execute
la creditele de consum date cu buletinul
daca acesti oameni nu mai pot plati
--
Concluzie:
--
Patru ani pasuire pentru Bancile Straine
care nu vor mai fi nevoite sa acopere
creditele neperformante vreme de 4 ani
Bancile NU au dat credite peste capacitatea de rambursare.
Magazinele au dat credit cu buletinul. Ce au semnat "bietii oameni": (1) dobanda anuala de 32% (2) dreptul magazinului sa cedeze creanta.
Dupa care Flanco, Altex etc au vandut o creanta de 32% unei banci.
Restul? PALAVRE, PROPAGANDA, DEZINFORMARE (pe scurt alex, fie alex 8, fie 1234, fie 4321, aceeasi marie).
Doar 20% sunt credite ipotecare pentru case
Mult tupeu ai !
"Introducerea pachetului de măsuri pentru stimularea consumului prin "ușurarea" serviciului datoriei la bănci contra unor stimulente fiscale ar putea fi un prim pas spre , dacă se aplică pentru venituri sub 1.600 de lei, a declarat, marți, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferințe de presă."
--
cand in FAPT avem Subventioanrea timp de 4 ani
"a celor mai bogati", a Bancilor Straine din Romania
deja subventionate anterior cu 14 miliarde de EU
din imprumutul de 20 de miliarde luat de Basescu
Subventionare a BANCILOR Straine vreme de 4 ani
prin scutirea de a acoperi banii pierduti ai deponentilor vreme de 4 ani
e numita de Isarescu "ajutorarea celor saraci"
prin "diferențierea impozitării"
----
Reamintesc ca "subventionarea de care vorbim
se refera la creditele oamenilor cu
salarii sub 16 mil lei vechi
Dar NU SE APLICA NICI MACAR
Pentru toti cei sub 16 mil salar
ci SE APLICA DISCRIMINATORIU
DOAR pentru cei care "ar fi devenit maine neperformanti"
Adica pentru cei care au INTARZIERI intre 1 si 90 de
zile si au sub 16 mil salar => DE CE?
Pentru ca la 90 de zile Banca e obligata prin lege sa acopere 100% fata de depunatori banii pierduti
DECI
1. NIMIC pentru cei care au sub 16 mil dar au intarzieri mai mari de 90 (deci care ar fi mai in nevoie sa fie ajutati Isarescule Ipocritule)
2. NIMIC pentru cei care au sub 16 mil dar se Chinuie sa-si plateasca ratele la timp
3. NIMIC pentru cei care au sub 16 mil dar se Chinuie
sa traiasca fara credite
Aceste Credite de Consum Luate fara Garantii
(doar cu buletinul si adeverinta de salar si de pensie)
Bancile sunt obligate prin lege sa le acopere 100% dupa 90z "cu bani de-acasa"
(prin provizioanele de pierderi) ca sa acopere banii
pierduti ai deponentilor.
Concluzia
Scutiti-i pe cei Bogati pe banii statului
Poate citesti (si eventual pricepi) Legea BNR: are venituri proprii, nu are vreo legatura cu bugetul si plateste 80% impozit pe profit. Ce mai ramane, SE ARDE!!!!
Poate ma lasi cu palavrele lui Bogdan Teodorescu, ca prea seamana ce scrii cu indicatiil ezilnice de la PSD!
Dar ce e BNR un stat de marimea Sloveniei?
--> Banii se dau din
Salariile taiate Smechere, TVA crescut si Impozitele Romanilor
doar nu crezi ca "profitul" BNR ar putea fi de
14 miliarde de EU
Smecheri mai sunteti , croitorilor !
Singura certitudine este ca a fost luata IN SCOP ELECTORAL, nu ca sa ajute pe amarati!
Esential este sa dea bine la popor, sa vada tot electoratul ca, asemeni lui Carrefour ce nimiceste preturile, Ponta se bate din rasputeri cu ratele la imprumuturi, care ii necajesc pe oameni.
nu este normal ca cei cu venituri mici sa primeasca ajutor de la stat. Este discriminare fata de cei care au venituri putin mai mari, decat cele care sunt luate in calcul ca fiind mici..
Persoanele cu venituri mici beneficiaza de reducere la caldura, primesc subventii de la stat, sunt cat de cat pe liste..cu ceilalti ce se intampla?
Stie Pontacul asta ca eu, ca sa imi platesc toate datoriile, raman fara bani de mancare in fiecare luna si nu beneficiez de nici un ajutor pt ca nu ma incadrez?
Ajutorul de la stat cine il suporta, atata vreme cat se bate apa in piua ca nu sunt bani?? Toti ceilalti care au venituri un pic mai mari decat cele minime?
Nu sunt de acord cu aceasta masura propusa de Pontac si sustinuta de FMI. FMI-ul ne baga in cosciuguri si ne pune si capacul.. asta nu e ajutor.
Ce vrea Pontacul asta? Sa castige niste voturi electorale, in felul acesta?
Sa ne scuteasca pe toti de datorii asa cum a sters datoria Petromului si atunci toti ne declaram ca suntem multumiti!!!!!!!!!!!
Nepriceputi si neispraviti! Asta sunt cei care ne guverneaza...nici macar la copiere nu se pricep, pt ca daca s-ar pricepe ar incepe cu locuri de munca adevarate pt copiii absolventi, economie adevarata, nu import din China si Turcia, salarii comparabile cu cele din UE si apoi mai vedem daca sa ii sustinem sau nu ...
Jos Guvernul incapabil si plin de puscariabili!
"Introducerea pachetului de măsuri pentru stimularea consumului prin "ușurarea" serviciului datoriei la bănci contra unor stimulente fiscale ar putea fi un prim pas spre , dacă se aplică pentru venituri sub 1.600 de lei, a declarat, marți, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferințe de presă."
--
cand in FAPT avem Subventioanrea timp de 4 ani
"a celor mai bogati", a Bancilor Straine din Romania
deja subventionate anterior cu 14 miliarde de EU
din imprumutul de 20 de miliarde luat de Basescu
Subventionare a BANCILOR Straine vreme de 4 ani
prin scutirea de a acoperi banii pierduti ai deponentilor vreme de 4 ani
e numita de Isarescu "ajutorarea celor saraci"
prin "diferențierea impozitării"
----
Reamintesc ca "subventionarea de care vorbim
se refera la creditele oamenilor cu
salarii sub 16 mil lei vechi
Dar NU SE APLICA NICI MACAR
Pentru toti cei sub 16 mil salar
ci SE APLICA DISCRIMINATORIU
DOAR pentru cei care "ar fi devenit maine neperformanti"
Adica pentru cei care au INTARZIERI intre 1 si 90 de
zile si au sub 16 mil salar => DE CE?
Pentru ca la 90 de zile Banca e obligata prin lege sa acopere 100% fata de depunatori banii pierduti
DECI
1. NIMIC pentru cei care au sub 16 mil dar au intarzieri mai mari de 90 (deci care ar fi mai in nevoie sa fie ajutati Isarescule Ipocritule)
2. NIMIC pentru cei care au sub 16 mil dar se Chinuie sa-si plateasca ratele la timp
3. NIMIC pentru cei care au sub 16 mil dar se Chinuie
sa traiasca fara credite
Aceste Credite de Consum Luate fara Garantii
(doar cu buletinul si adeverinta de salar si de pensie)
Bancile sunt obligate prin lege sa le acopere 100% dupa 90z "cu bani de-acasa"
(prin provizioanele de pierderi) ca sa acopere banii
pierduti ai deponentilor.
Concluzia
Scutiti-i pe cei Bogati pe banii statului