Guvernul a informat FMI ca s-a angajat sa construiasca autostrada Comarnic-Brasov cu un cost mai redus si cat mai accesibil fiscal, se arata in scrisoarea a Executivului, aprobata de Fondul Moentar International.

Potrivit documentului facut public marti de FMI, Guvernul a alocat 400 de milioane de lei in anul 2014 si 1,2 miliarde de lei in anul 2015 pentru constrictia autostrazii. Astfel, anul acesta si anul viitor, statul va baga peste 350 de milioane de euro in auostrada Comarnic-Brasov.

Autostrada va fi realizata in conscesiune cu asocierea de firme Vinci-Strabag-Aktor, termenul anticipat de finalizare fiind anul 2017. Costul total anticipat de Guvern este de 1,8 miliarde de euro.

Guvernul mizeaza, insa si pe credite externe. "Noi intelegem ca finantatorii multilaterali, cum ar fi BEI, IFC si BERD, se va implica in proiect numai in cazul in care structura contractului de concesiune si modalitatile de implementare a proiectului vor indeplini cerintele lor", se ma arata in scrisoarea de intentie a Guvernului catre FMI.

In schimb, in anul 2014, Guvernul va decide proiectele de investitii pe bani de la bugetul de stat la care va renunta in anul 2015, pentru concentarea resurselor financiare doar catre proiectele viabile, in baza unor criterii stabilite deja in septembrie 2013.

Anularea "proiectelor neperformante" din bugetul pe anul 2015 se va face in urma unui "proces de consultare cu administratiile locale", a mentionat Executivul.