Companiile isi asigura in mod frecvent stocurile, parcul de masini, cladirile pe care le detin. O completare fireasca a pachetului este asigurarea de credit comercial, utilizata ca instrument de reducere a riscului de creditare. Asigurarea de credite comerciale protejeaza cel mai de pret activ al companiei: creantele. Este protectia impotriva esecului clientilor de a onora plata facturilor rezultate din activitatea comerciala. Ion Poleacov, director financiar la Premium Porc Group ne-a explicat de ce a ales unul dintre marii producatori de carne de porc din Romania o asigurare de credit comercial.

Ce v-a determinat sa incheiati o asigurare de credit comercial?

Ion Poleacov: In contextul pietei actuale, dominata inca de efectele negative ale crizei financiare din 2010, in cadrul unei industrii bazate pe un rulaj mare de bani si marfuri, s-a evidentiat clar nevoia unor asigurari suplimentare celor obisnuite, adica instrumentele de plata bancare;

Ce v-a determinat sa reinnoiti asigurarea de credit comercial in fiecare an?

Ion Poleacov: Climatul de siguranta in care se desfasoara activitatea de vanzare, necesar unei perioade de ambitioasa dezvoltare a grupului nostru de companii; schimbul permanent de informatii, legate de partenerii prezenti in baza noastra de clienti, si, foarte important, de potentialii noi colaboratori, care au contribuit la initierea unor noi parteneriate profitabile si sanatoase pt companiile noastre, ducand aproape la dublarea numarului acestora, in timp ce numarul de incidente majore la plata a scazut;

Ce v-a determinat sa alegeti Euler Hermes ca furnizor de servicii de asigurare a creditelor comerciale?

Ion Poleacov: Renumele pe plan european, in sectorul agricol, si mai ales in cel al productiei si procesarii carnii, precum si excelenta dispozitie manifestata de Euler Hermes pentru colaborarea in acest sistem; produsele specifice Hermes CAP si CAP +, care au permis consolidarea relatiilor de afaceri cu anumiti parteneri, chiar si in conditii mai putin ideale pentru aceasta;

Cat de multumiti sunteti de colaborarea cu Euler Hermes?

Ion Poleacov: As aminti aici cazurile Mercado si Romcarm, in care consider ca societatea de asigurari a actionat prompt in indeplinirea obligatiilor contractuale, si colaboarea in acest sens a fost excelenta, fara evenimente negative.

Care sunt avantajele comerciale pe care le-ati dobandit prin achizitionarea unei polite de asigurare Euler Hermes?

Ion Poleacov: Beneficiind de un cash flow asigurat in intregime, si de consultanta financiara ce decurge din activitatea de asigurare, PPG a desfasurat in conditii foarte bune productia si comercializarea produselor sale, inregistrand o crestere mare a cifrei de afaceri.

Ce va face compania pe viitor?

Ion Poleacov: Mentine interesul deosebit pentru acest aspect al activitatii, urmarind, prin dezvoltarea afacerilor proprii, si dezvoltarea relatiilor de parteneriat cu Hermes.

Beneficiile asigurarii de credite comerciale:

Asigurarea de credite comerciale este un instrument de reducere a riscului de creditare.

Asigurarea de credite comerciale protejeaza cel mai de pret activ al companiei: creantele. Este protectia impotriva esecului clientilor de a onora plata facturilor rezultate din activitatea comerciala. Aceasta situatie poate fi cauzata de intrarea in insolventa a clientului Dvs sau de imposibilitatea acestuia de a plati facturile in termenul agreat.Asigurarea de credite comerciale permite companiilor de toate dimensiunile sa deruleze in siguranta activitati comerciale la nivel local sau international.