A fi autentic inseamna a fi tu insuti, nimeni altcineva. A fi autentic inseamna sa te eliberezi de invelisurile straine aparent stralucitoare, de tot ce te tine departe de centrul lumii tale interioare. In acest centru, care este mai degraba un epicentru, cineva a plasat o oglinda.

JD_150 DistilleryFoto: Smile Media

Drumul catre tine insuti trece invariabil prin acest epicentru. Drumul catre tine insuti trece prin fata acestei oglinzi, in fata careia te opresti si te privesti. Daca te recunosti, inseamna ca te afli pe drumul cel bun. Drumul cel bun esti, de fapt, tu. Drumul tau in viata s-a privit in aceasta oglinda si in oglinda te-a vazut pe tine. Oamenii sint drumuri care serpuiesc prin viata, indreptindu-se catre un vis, catre visul lor. Drumul urmeaza visul, visul da contur drumului. Cind visul a fost atins, drumul se opreste pentru o clipa in loc, in cautarea unui alt vis. Visul ne tine in viata, visul ne pune drumul in miscare. Cind ne oprim din visat, drumul pe care credeam ca ne aflam se evapora pur si simplu, viata isi pierde sensul si directia, iar noi ajungem sa ratacim, indreptindu-ne spre nicaieri. Omul are nevoie de un vis ca de aer, dar si visurile au nevoie de oameni pentru a prinde viata.

A fi autentic inseamna sa iti asumi rolul de autor al propriei tale povesti de viata, sa iti asumi libertatea de a-ti lua viata in propriile miini, sa iti apartii in chip propriu. A fi autentic inseamna sa porti pe fata propriul tau chip.

In timp ce copilul este intrebat: ”Ce vrei sa te faci cind o sa fii mare?” adultului ar trebui sa i se puna intrebarea: ”Ce o sa te faci atunci cind o sa fii tu insuti?”.

Autencitatea e ca whiskey-ul Jack Daniels pentru Jack Daniel.