Educatia reprezinta pilonul de baza pentru dezvoltarea sustenabila a oricarei societati. Un sistem educational functional, capabil sa ofere generatiilor tinere instrumentele si cunostintele necesare pentru a face fata rigorilor si cerintelor tot mai ridicate ale societatii este esential. Avand in minte experienta ultimilor ani, nevoia sistemului educational din Romania de a evolua si de a fi pe aceeasi lungime de unda cu generatia tanara este din ce in ce mai acuta.

Catalog Electronic - TelekomFoto: Smile Media

Telekom Romania aloca resurse importante in efortul de a oferi clientilor solutii de digitalizare, iar educatia reprezinta unul din domeniile-cheie. Astfel, compania distribuie in exclusivitate Catalogul Electronic, un pachet complet pentru scoli, ce include tablete, conectivitate la internet si acces la platforma de management educational Adservio. Pachetul contribuie la organizarea eficienta a procesului educational din Romania, imbunatatirea si modernizarea actului didactic, eliminarea actiunilor birocratice si cresterea interactivitatii dintre profesori, elevi si parinti. In plus, platforma functioneaza ca un liant intre unitatile de invatamant scolar si fiecare dintre partile implicate - minister, inspectorat, directori de scoli, departamentul de secretariat, profesori si diriginti, parinti si elevi.

Prin intermediul acestui pachet, profesorii sunt permanent in contact cu elevii, parintii si colegii, pot posta subiecte de discutie si pot primi temele elevilor direct in cont. Mai mult, pot oferi feedback, pot pune note si absente sau chiar urmari evolutia elevilor din toate clasele si genera rapoarte statistice detaliate printr-un simplu click. De asemenea, activitati organizatorice si birocratice consumatoare de timp precum generarea de rapoarte scolare, calcularea mediilor, realizarea unor statistici legate de performantele elevilor sunt in acest fel inlocuite de actiuni automate, care permit profesorilor sa isi concentreze atentia asupra eficientizarii procesului didactic in sine. In acelasi timp, parintii sunt informati in timp real, au acces de oriunde si oricand la situatia scolara a copiilor si comunica direct, securizat si individual cu orice profesor, cu dirigintele clasei, directorul scolii, chiar si cu parintii altor elevi. La randul lor, elevii pot lucra cu instrumente familiare, aceleasi pe care le utilizeaza si in timpul liber, si experimenteaza, impreuna cu profesorii, un nou mod de a participa la procesul de predare-invatare, mai simplu, mai placut si interactiv si, in acelasi timp, au acces la o librarie cu peste 9.000 de titluri si carti disponibile online. Mai mult, pot comunica online cu toti colegii pentru a schimba orice informatii legate de scoala.

Prin utilizarea platformei educationale incluse in pachet, partile direct implicate in procesul didactic (profesori, elevi si parinti) devin mai responsabile si se pot implica mai mult in procesul educational. Astfel, in cele sase unitati de invatamant unde platforma a fost deja introdusa, s-au inregistrat cu pana la 63% mai putine absente, a crescut cu un punct media notelor obtinute de elevi si s-au inregistrat rezultate mult imbunatatite la testarile nationale.

Pachetul oferit de Telekom Romania include tablete Lenovo MIIX 310 cu sistem de operare Windows 10 preinstalat pentru profesori, conectivitate mobila 4G (prin SIM) ce include 4 GB de trafic lunar si acces la platforma Adservio, la un pret per elev incepand de la 1,99 euro pe luna, fara TVA. Pretul final al solutiei pentru fiecare unitate de invatamant se calculeaza in functie de volumul de tablete si numarul de elevi din fiecare unitate. Suma lunara per elev se plateste doar 9 luni pe an, fiind excluse lunile din vacanta de vara. Elevii si parintii pot accesa platforma de pe orice dispozitiv conectat la internet, pe baza unui username si a unei parole, direct din site-ul www.adservio.ro.

Pentru detalii suplimentare, accesati http://www.telekom.ro/business/catalog-electronic.