Guvernul a aprobat prelungirea cu trei ani a perioadei de explorare a 10 perimetre din cadrul acordurilor petroliere semnate cu OMV-Petrom. Presedintele Autoritatii Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Patruti, a afirmat unul dintre cele zece perimetre se afla in Marea Neagra (perimetrul Istria). Cele 10 perimetre se intind pe o suprafata de 23.000 kilometri patrati. "Pentru prelungirea perioadei am luat in considerare necesitatea continuarii lucrarilor de cercetare", a precizat Patruti.

Acesta a mai spus ca primul acord dureaza din anul 2000. Prelungirea perioadei de explorare cu conduce la prelungirea acordului petrolier.

"Guvernul a decis sa prelungeasca cu trei ani perioada de explorare din cadrul acordurilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare detinute de Petrom OMV. Vorbim de cercetarile geologice pentru punerea in evidenta a hidrocarburilor", a spus la randul sau Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului.

Guvernul a mai aprobat si in luna iulie un act normativ privind prelungirea cu 5 ani a perioadei de explorare de catre OMV Petrom si Exxon in perimetrul Neptun din Marea Neagra.