In conditiile in care proiectul infiintarii colosilor energetici Electra si Hidroenergetica a esuat in salile de judecata, Ministerul Economiei a prezentat Guvernului o solutie alternativa: infiintarea unor complexuri energetice mai mici, Oltenia si Hunedoara. "Eu cred ca in maxim 2 saptamani se va lua si o decizie", a declarat Claudiu Stafie, secretar de stat in Ministerul Economiei, in cadrul unei conferinte organizate de Focus Energetic. Acesta a precizat ca dupa o anumita perioada de functionare, Guvernului poate sa ia in calcul vanzarea catre investitori strategici a pachetului majoritar de la complexul Oltenia, asa cum a recomandat Banca Mondiala.

In conditiile in care procesul de infiintare a celor doi giganti energetici Electra si Hidroenergetica este pe cale sa esueze, Ministerul Economiei se gandeste la o noua varianta de reorganizare a sistemului energetic. De altfel, acest plan "B" a fost convenit si cu FMI, ca solutie alternativa. Astfel, Ministerul Economiei are in vedere o fuziunea complexurilor energetice Craiova, Rovinari, Turceni cu SNLO si infiintarea unui complex mai mare pe lignit-Oltenia. Un plan similar este prevazut si pentru Deva, Paroseni si CNH, acestea urmand sa formeze un complex pe huila-Hunedoara.

In cazul in care Guvernul aproba aceste fuziuni, Banca Mondiala recomanda ca Oltenia sa se adauge pe lista companiilor la care urmeaza sa fie aplicate reforme, sa aiba o conducere profesionista si, de asemenea, sa fie oferite spre vanzare unor investitori strategici.