Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Dosar Parlamentor.ro

Comertul angro de energie: Interdictii clare pentru manipularea pietei si tranzactii pe baza informatiilor privilegiate

de Claudia Pirvoiu     Parlamentor.ro
Marţi, 13 septembrie 2011, 13:06 Economie | Energie

Conducta de transport gaze
Foto: Hotnews
Noi reguli pentru prevenirea abuzurilor in comercializarea angro de energie, care sa protejeze consumatorii finali, vor fi supuse votului, saptamana aceasta, in plenul Parlamentului European. Potrivit noilor reguli, comercializarea angro va fi monitorizata in mod independent la nivelul intregii Uniuni Europene, pentru a permite statelor membre sa previna si sa pedepseasca comportamentul anticoncurential. Regulamentul contine norme care interzic in mod expres abuzul pe pietele angro de energie electrica si gaze naturale si produse conexe. Aceste norme cuprind interdictii clare cu privire la tranzactiile pe baza informatiilor privilegiate si la manipularea pietei.

Regulamentul se va aplica la tranzactionarea pe piata angro de energie, mai exact in cazul contractelor si instrumentelor derivate privind aprovizionarea, productia si transportul de gaze naturale sau energie electrica in UE. Vor fi interzise folosirea de informatii privilegiate si de manipulare a pietei. Pe pietele angro, furnizorii cumpara de la producatori sau de la alti furnizori.

Agentia pentru cooperarea autoritatilor de reglementare din domeniul energetic (ACER) va juca un rol esential in mentinerea inregistrarilor si monitorizarea tuturor tranzactiilor. De asemenea, autoritatile nationale de reglementare vor avea acces la toate aceste informatii. In Romania, institutia abilitata este Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

735 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri