Petrom este in negocieri cu sarbii de la NIS, controlati de Gazprom, pentru vanzarea a 139 de unitati, aproape un sfert din intreaga sa retea de distributie a carburantilor. Stirea a aparut in Ziarul Financiar, dar nu a fost cofirmata de Petrom. "Petrom dezminte informatiile aparute in Ziarul Financiar referitoare la o posibila tranzactie pentru vanzarea a 139 benzinarii catre compania petroliera NIS", informeaza Petrom.

Compania evalueaza in mod constant performanta benzinariilor din reteaua proprie in vederea optimizarii acesteia, se mai arata in comunicat.

Potrivit informatiilor aparute in Ziarul Financiar, producatorul de petrol si gaze local este chiar intr-un proces de due diligence cu sarbii de NIS, grup petrolier controlat de rusii de la Gazprom, dar nu se stie daca acest proces va rezulta si intr-o tranzactie.

Ziarul Financiar mai arata ca in mod normal, investitia intr-o benzinarie se ridica la aproximativ 1 milion de euro, ceea ce inseamna ca valoarea acestei tranzactii, in cazul in care ea ar fi finalizata, ar putea ajunge la circa 100 de milioane de euro.