Oferta consortiului format din Banca Comerciala Romana, SSIF Intercapital Invest si Swiss Capital (fostul KBC Securities) a intrunit punctajul minim pentru a putea fi declarata castigatoare a licitatiei privind selectarea intermediarului in vanzarea pe bursa a 15% din actiunile Transelectrica. De altfel, oferta consortiului a fost singura depusa. Guvernul s-a angajat in fata FMI sa vanda pachete minoritare de actiuni de la mai multe companii, precum Transelectrica, Transgaz, Romgaz si Petrom.

"In data de 12 octombrie 2011, a avut loc deschiderea Ofertei Financiare depuse de Sindicatul de intermediere constituit din Banca Comerciala Romana, SSIF Intercapital Invest si Swiss Capital in calitate de Ofertant, care a indeplinit conditiile de eligibilitate si a carui Oferta Tehnica a intrunit punctajul minim precizat prin Caietul de Sarcini pentru selectarea Intermediarului Ofertei Publice Secundare de vanzare de actiuni emise de Transelectrica, derulata de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie", informeaza Ministerul Economiei.

Potrivit acestuia, comisia interna, numita prin ordin al ministrului economiei, impreuna cu Consultantii care acorda serviciile de asistenta juridica in cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civila de Avocati Musat si Asociatii, au analizat conformitatea Ofertei Financiare cu cerintele Caietului de sarcini si au declarat-o oferta castigatoare.

In perioada imediat urmatoare, vor avea loc negocieri cu Ofertantul selectat in vederea incheierii Contractului de intermediere.