Piata din Romania este atractiva pentru Socar in ceea ce priveste vanzarea produselor petroliere obtinute la propriile rafinarii. Compania azera intentioneaza sa construiasca o rafinarie in Turcia, a declarat reprezentantul Socar, Rovnag Abdullayev, informeaza menafn.com. Acesta a precizat ca Socar vrea sa-si vanda produsele petroliere in statele din apropierea Turciei, in special in Romania.

Unul dintre motive este deschiderea unor statii Socar in Romania. Compania azera intentioneaza sa deschida mai multe benzinarii in Romania.

SOCAR - compania publica de petrol si gaze din Azerbaidjan, a facut o achizitie considerata surprinzatoare de analistii pietei la inceputul anului 2011. Azerii au cumparat atunci 90% din Romtranspetrol, o companie detinuta de familia controversatului afacerist Iulian Berescu.

Reteaua de 15 benzinarii e localizata in nordul Moldovei.

Intr-un interviu acordat HotNews.ro, seful SOCAR Romania, Hamza Karimov, anunta ca "SOCAR analizeaza in continuare piata, iar in cazul in care vor aparea alte oportunitati benefice, vom lua si alte decizii".