Compania China Gezhouba Group International Engineering si-a exprimat decizia ferma de a se implica in realizarea proiectului hidrocentralei de acumulare prin pompaj de la Tarnita Lapustesti. Declaratia a fost facuta cu ocazia intalnirii intre presedintele executiv al companiei, Ren Jianguo, si ministrul economiei Ion Ariton. Acesta a invitat compania sa participe la selectia investitorilor, pe care Hidroelectrica SA o va lansa in curand. "Este unul dintre principalele proiecte ale Guvernului Romaniei si suntem decisi sa-l implementam cat mai repede", a declarat ministrul Ariton.

De asemenea, demnitarul roman a invitat compania chineza sa participe si la realizarea altor proiecte de infrastructura din Romania.

China Gezhouba Group International Engineering Co (CGGC) este una dintre principalele companii chineze de stat de investitii in infrastructura de transport, energie si turism. China Gezhouba Group International Engineering Co a fost principalul contractor al hidrocentralei "Trei defilee", cea mai mare hidrocentrala din lume. De asemenea, CGGC a realizat sau a participat, in RP Chineza, la constructia a peste 100 de hidrocentrale precum si la peste 300 de lucrari din domeniul infrastructurii (autostrazi, poduri, diguri, cai ferate, locuinte etc.).