Ambasadorul britanic la Bucuresti, Martin Harris, a afirmat pe blogul sau ca Melrose Resources si partenerii sau (n.red. Petromar Resources) intentioneaza sa investeasca aproximativ 130 de milioane de dolari in explorarea petroliera din Marea Neagra. Pe 12 octombrie, Guvernul a aprobat doua acorduri de concesiune cu Melrose Resources & Petromar Resources, pentru perimetrele Muridava si Cobalcescu, in vederea explorarii, dezvoltarii si exploatarii petroliere.

Fiecare perimetru concesionat are o suprafata de circa 1.000 de kilometri patrati, perimetrele fiind amplasate in sectorul romanesc al Marii Negre.

Acordurile petroliere au o durata cuprinsa intre 20 si 30 de ani, in functie de complexitatea lucrarilor.

Dupa finalizarea programului obligatoriu, in functie de rezultatele obtinute, titularii Acordurilor pot decide renuntarea la Acord sau continuarea lucrarilor

"Aceasta este o veste buna in ceea ce priveste investitiile britanice din Romania (...)Melrose este unul dintre cei mai mari investitori britanici in Bulgaria si sunt incantat ca incepe noi operatiuni si in Romania. Ei vor aduce capital britanic, tehnologie si know-how-ul pentru acest sector cheie in economia romaneasca. Speram ca va ajuta Romania si Europa sa dezvolte mai multe surse sigure si diversificate de aprovizionare cu energie", a spus Martin Harris.