Ramai pe HotNews.ro pentru dezvaluiri in exclusivitate despre dosarul Niculae

VIDEO Zeci de directori din cadrul Ministerului Economiei, ANRE si Romgaz sunt anchetati pentru subminarea economiei nationale si favorizarea InterAgro, firma omului de afaceri Ioan Niculae/Printre invinuiti se afla si secretarul general adjunct din Ministerul Economiei si directorul Romgaz

Miercuri, 4 ianuarie 2012, 20:42 Economie | Energie

Ioan Niculae
Foto: AGERPRES
Mai multi directori din cadrul Ministerului Economiei, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei si societatii Romgaz sunt anchetati pentru ca ar fi favorizat o firma prin preturi preferentiale la gaze, potrivit unui comunicat DIICOT. Acesta mai arata ca procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de un numar de 40 de persoane cu functii de conducere. DIICOT arata ca invinuitii au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane dolari patrimoniului SNGN ROMGAZ SA si  bugetului consolidat al statului

UPDATE Surse apropiate anchetei au declarat pentru HotNews.ro ca printre persoanele puse sub invinuire se afla Marcel Adrian Piteiu, membru PDL si director general Romgaz si Ioana Apan (fosta consiliera a lui Codrut Seres, trimis si el in judecata pentru submniarea economiei nationale in alt dosar) - acum presedintele Consiliului de Administratie al Romgaz si secretar general adjunct in Ministerul Economiei, Alpar Kramer (UDMR), fost director comercial al Romgaz, Eugen Mitea (PNL), fost director adjunct al Romgaz si Dan Victor Alexandru, fost secretar de stat in Ministerul Economiei in guvernarea Tariceanu
 • UPDATE 1 "Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism-  Structura Centrala au dispus inceperea urmaririi penale fata de un numar de 40 de persoane, functionari publici cu functii de conducere din cadrul Romgaz, Ministerului Economiei, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) si reprezentanti ai unei societati comerciale din municipiul Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale,  prev. de art. 167 alin. 1  si art. 165 alin. 2 C.p", se arata intr-un comunicat al DIICOT. Potrivit unor surse HotNews.ro ar fi vorba de InterAgro, firma omului de afaceri Ioan Niculae.

Omul de afaceri Ioan Niculae a negat acuzatiile, spunand ca nu a fost favorizat de Romgaz si a precizat ca firmele lui nu au datorii la stat.

"Noi nu am primit niciodata gaz la alt pret decat alte companii din Romania. Companiile mele nu au datorii la stat. Intrebati-i pe procurori. Faceti o mare eroare sa dati la o astfel de ora informatii inexacte", a declarat Ioan Niculae la Realitatea TV, citat de Romania Libera.

Niculae a declarat, miercuri seara, pentru Agerpres, ca nu poate face niciun fel de apreciere in legatura cu dosarul instrumentat de DIICOT referitor la prejudicierea patrimoniului SNGN Romgaz SA si a bugetului consolidat al statului, deoarece nu a fost instiintat pe nicio cale oficiala despre o eventuala implicare a sa in acest dosar.

"Nici nu am luat cunostinta oficial de acest dosar. Deci nu pot sa fac niciun fel de apreciere. Nu am fost instiintat pe nicio cale oficiala de acest dosar", a declarat Niculae.

De asemenea, omul de afaceri a precizat ca numele sau a aparut in acest dosar ca urmare a relatarilor din presa centrala si ca nu a primit nicio instiintare oficiala potrivit careia ar fi invinuit in aceasta cauza.

"Ca de obicei in Romania, intai se dau la presa (n.r. informatiile), chipurile scurgeri de informatii, si dau pe surse, dau intr-un ziar care este apropiat DIICOT-ului si dupa aia o preia toata presa romaneasca, o dezbate si deja te-a condamnat pana se declara DIICOT (...)", a mai spus omul de afaceri.

Potrivit DIICOT, invinuitii au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane dolari patrimoniului SNGN ROMGAZ SA si  bugetului consolidat al statului si au avut drept consecinta punerea in pericol a sistemul energetic national.

Activitatea infractionala a vizat modalitatea de contractare  de catre societatea comerciala a unor cantitati considerabile de gaze naturale, la preturi mult diminuate fata de cele practicate de SNGN ROMGAZ SA, obtinerea de gaze naturale doar din productia interna, cu eludarea reglementarilor legale in materie precum si  mentinerea facilitatilor acordate societatii, in conditiile in care  inregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate.

Se mai retine ca activitatea infractionala a generat imposibilitatea repartizarii de catre SNGN ROMGAZ SA a rezervelor necesare pentru realizarea programului national de inmagazinare si cresterea importului de gaze naturale, cu consecinta punerii in pericol a Sistemul Energetic National, ca ramura strategica a economiei nationale si subminarii economiei nationale.

In perioada 28-29 decembrie 2011, la sediul DIICOT au fost audiate 35 de persoane, carora le-a fost adusa la cunostinta invinuirea, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa aiba loc audierea celorlalti invinuiti.

Anchetarea unor directori a fost confirmata si de Ministerul Economiei. "Ministerul Economiei este informat in legatura cu faptul ca mai multi angajati sunt cercetati intr-un dosar instrumentat de catre DIICOT. Respectand principiul prezumtiei de nevinovatie, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va astepta pronuntarea unei solutii finale in acest dosar, iar in functie de aceasta va lua masurile legale", potrivit unei informatii transmise de Ministerul Economiei la solicitarea HotNews.ro.

 • Ministerul Economiei: Producatorii de ingrasaminte chimice au acumulat datorii catre Romgaz inca din 2002
Iar din 2009 pana in octombrie 2010, InterAgro a beneficiat legal de anumite facilitati la achizitionarea gazelor. Practic, producatorii din industria chimica, dar si unele companii din domeniul energetic, au beneficiat pana la 31 octombrie 2010 de gaze naturale doar din productia interna, ceea ce inseamna costuri mult mai mici fata de factura la gaz platita de populatie si semnificativ mai mici fata de orice alt consumator eligibil din Romania.

Masura a fost luata in mai 2009 si a expirat la 31 octombrie 2010. In acea perioada, gazele din productia interna costau aproximativ 160 de dolari/1.000 mc, in timp ce pretul gazului din import ajunge pana la 380 dolari/1.000 mc.

In octombrie 2010, Ministerul Economiei a decis sa nu mai prelungeasca aceste facilitati. "Incepand cu 2002, producatorii interni de ingrasaminte chimice au beneficiat de reduceri comerciale din partea Romgaz, inregistrand importante restante la plata gazelor naturale furnizate, astfel incat, la aceasta data (n.red. noiembrie 2010), datoria reesalonata la plata atinge un nivel de 531 milioane lei, ceea ce reprezinta echivalentul consumului de gaz pe 6 luni pentru aceasta categorie de consumatori", mai sustinea atunci Ministerul Economiei.

Combinatele lui Neculae au primit gaze la pret redus timp de 16 luni

Practic, timp de 16 luni, din vara lui 2009 pana in toamna lui 2010, combinatele lui Ioan Niculae au fost principalul beneficiar al unei facilitati a Guvernului care le permitea sa fie alimentate doar cu gaze din productie interna motivul invocat fiind salvarea industriei chimice autohtone.

Potrivit Romania Libera, primele contracte semnate de Ioan Niculae, prin societatile pe care acesta le detine cu Romgaz, au fost facute in timpul cand la conducerea Ministerului Economiei se afla liberalul Varujan Vosganian.

Potrivit sursa citat, la acest moment Vosganian nu are nicio calitate in dosarul deschis la DIICOT.

Dupa ce facilitatea oferita de Guvern a expirat, Niculae a amenintat ca isi va inchide toate fabricile si ca va trimite 8.000 de oameni in somaj pentru ca nu poate functiona altfel decat cu gaz ieftin in vremuri de criza. Lucru care s-a si intamplat.

In august 2010, Niculae ameninta ca isi va muta toate afacerile in Bulgaria. Ioan Niculae si-a motivat decizia de a-si muta afacerile in Bulgaria prin "prigoana impotriva oamenilor de afaceri romani", de care se fac vinovate "anumite servicii ale statului". Niculae atentiona Guvernul in acest fel, inca din august 2010, sa nu renunte la beneficiile acordate companiilor sale in ceea ce priveste costul redus la gazele naturale.

Dupa sistarea ajutorului guvernamental, InterAgro a anuntat la inceputul lui 2011 ca inchide, pe rand, toate combinatele sale chimice. Lucru ce s-a si intamplat. Cu toate acestea, dupa o luna, in mai 2011, InterAgro a anuntat ca redeschide combinatele Donau Chem Turnu Magurele si Gaproco Piatra Neamt, motivand cu cererea mare de pe piata.

InterAgro detine sase combinate de ingrasaminte chimice (Donau Chem Turnu Magurele, Chem Gaz Slobozia, GA-PRO-Co Piatra Neamt, Amurco Bacau, Viromet Victoria si NitroPoros SRL Fagaras), fiind unul dintre cei mai mari consumatori de gaze naturale din tara.

Ioan Niculae este unul dintre cei mai bogati romani, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro, si controleaza grupul Interagro. Aceasta companie face parte, alaturi de combinatul de aluminiu Alro Slatina, combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati, grupul InterAgro si combinatul de ingrasaminte chimice Azomures, din categoria de consumatori intreruptibili care se bucura, prin lege, de resurse ieftine de energie.Citeste mai multe despre   VIDEO Fiul unui primar din Suceava a luat 10 la romana, la evaluare nationala. Ce au aflat inspectorii cand s-au uitat pe lucrare

DNA verifica lucrarile de la Evaluarea Nationala intr-un oras din Suceava. Lucrarea de la romana, notata cu 10, a baiatului primarului este diferita ca scris fata de cea de la matematica.
18279 vizualizari
 • +50 (50 voturi)    
  Pur si simplu (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 21:02)

  Lalaila [utilizator]

  Un grup de concetateni de-ai nostri, unii dintre ei functionari publici, au format un grup care sa fure din buzunarele tuturor romanilor pentru ca ei si familiile lor sa-si permita masini, case, vacante in locuri exotice etc.
  Eu asta am inteles din acuzatiile de subminare a economiei nationale ale procurorilor.
  Mi-as dori sa ma insel, dar nu cred.
  Oricum, o bila alba pentru DIICOT (era si cazul sa mai auzim si de cei de la DIICOT, ca au cam mult de recuperat in comparatie cu DNA-ul).
   #showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment
 • +23 (25 voturi)    
  Baietii si fetele (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 21:23)

  a [anonim]

  De ce nu li se cauta in coarne si baietilor destepti si fetelor destepte din contractele cu energie electrica?
  ALRO, Pinalti, Sidex/Arcelor-Mittal, ... ... ...
  De ce contractele nu se fac prin licitatie publica sau pe bursa?
 • +27 (27 voturi)    
  acum ceva ani (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 21:30)

  kelye [utilizator]

  se primea un pluton pentru asa ceva ... sa vedem ei ce primesc.

  sincer ar fi suficienta si confiscarea averilor... dar sa fie :)
   #showComment
 • -31 (39 voturi)    
  Dar vinzarea flotei ce a fost, nu tot subminare? (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 21:31)

  palade [anonim]

  Eu ma intreb, ce o fi fost darea pe nimic strainilor a flotei maritime a Romaniei. Tot subminare de economie nationala pare. Si cel care a savirtist fapta a ajuns acum presedintele tarii.
   #showComment#showComment#showComment#showComment
 • -30 (34 voturi)    
  Dar vinzarea flotei ce a fost, nu tot subminare? (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 21:31)

  palade [anonim]

  Eu ma intreb, ce o fi fost darea pe nimic strainilor a flotei maritime a Romaniei. Tot subminare de economie nationala pare. Si cel care a savirtist fapta a ajuns acum presedintele tarii.
   #showComment#showComment
 • +15 (15 voturi)    
  sa vorbim corect limba romana (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 22:04)

  Adrian [anonim]

  in Romania nu se foloseste corect expresia "om de afaceri".

  Macar adaugati si adjectivul "controversatul". Cel putin stim o treaba.
 • +30 (30 voturi)    
  Cauza si efect (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 22:07)

  aschie [anonim]

  Astazi avem efectul: 260 Euro salariul dupa 21 ani de la lovitura de stat mascata de revolutie. Cauza? O gasim In ianuarie 1990, atunci cand niste mafioti au pus mana pe tara. Ramificatiile duc acolo, tentaculele sau inmultit doar si ce vedem azi sunt cele mai tinere. Greii din filmul lui Solomon au mai incaruntit dar si-au asigurat urmasii. Dan Voiculescu in spiritul Famigliei mafiote siciliene are pe un perete din biroul lui de la Grivco tabloul tatalui lui si a lasat spatiu pt tabloul lui, pt cel al fiicei Camelia si al nepoatei Eveline (toate pe acelasi perete) care vor duce mai departe faima si indeletnicirea Famigliei de a face bani din sange de la Stat, de la romani adica. Cel din articol este unul din jefuitorii Romaniei care duce o lupta apriga alaturi de Voiculescu si altii pt debarcarea lui Basescu si scufundarea vaporului numit Romania. Culmea e ca multi romani aplauda crezandu-se pe mal si la adapost in timp ce ei sunt tot pe vapor cu tot cu copii si oratanii.
   #showComment
 • +17 (17 voturi)    
  SC INTERGAZ SRL ZIMNICEA (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 22:20)

  corado [anonim]

  "multilateral" dezvoltat , mafiotul nu i-a scapat nimic ..."In noaptea de marti spre miercuri, politistii de frontiera din Teleorman, impreuna cu o echipa de comisari ai Garzii Financiare, au facut cea mai mare captura de alcool din judet, de la inceputul anului.Alcoolul fusese scos ilegal din fabrica Alcozim, al carei proprietar este magnatul Ioan Niculae. De altfel, orasul Zimnicea este cunoscut ca fiind fieful acestui personaj, care a cumparat prin firma Interagro aproape toata localitatea. O ora mai tarziu, in arestul Politiei Teleorman, soferul camionului avea sa descrie cu lux de amanunte intreaga filiera. La fata locului si-a facut aparitia un personaj dubios, pe nume Serban Dorian, care s-a recomandat a fi reprezentantul sereleului Tarra. Acesta din urma este un cunoscut al lumii interlope, fiind implicat in mai multe cazuri de trafic de alcool. A prezentat o factura de 730 de milioane, pe care, chipurile, ar fi primit-o de la fabrica Alco-zim dupa ce a achitat alcoolul."
 • +17 (17 voturi)    
  .... (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 22:26)

  stevej [utilizator]

  o veste buna.., daca in 2 luni vedem si condamnari cu executare ne apropiem si noi incet incet de o tara normala!bv diicot
 • +10 (14 voturi)    
  care flota??? (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 22:36)

  adrian [anonim]

  Te rog sa ne spui din ce a fost sau este formata flota romana.

  Mai putin fier vechi prin ape care sa ajunga precum epava din Costinesti.

  Mult mai grav este insa ce s-a intamplat cu fostele mari combinate care au fost vandute drept fier vechi de baietii smecheri din vechea garda....

  Cine a vandut Petrom si rezervele de petrol pe 250 mil de EUR?...Chiar si in criza Petrom este evaluata pe bursa la 4 mld EUR.
   #showComment#showComment
 • +15 (15 voturi)    
  cum sa devi personaj de top 300? (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 22:48)

  jackie [anonim]

  Toti trepadusii astia ,care s-au lasat mituiti de acest mafiot,sa restituie bugetului ,tot ce au furat statului roman.Nu cred ca exista pedeapsa mai mare ,decit confiscarea averilor acumulate ,prin inselaciune si furt ,plus,citiva ani,printre pleava societatii,la puscarie.Dumnezeu nu bate cu batu"zice o zicala romaneasca....
 • +15 (19 voturi)    
  flota (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 22:56)

  jackie [anonim]

  Lui Palade!Flota Romaniei nu era o adunatura de "Ratusti"plutitoare,nu a fost propriettatea lui B asescu,ca s-o poata vinde ,cind avea el chef,tranzactiile s-au facut ,la nivel inalt,Vacaroiu,fiind prim Ministru si Iliescu Presedinte;asa ca,inainte de a scrie astfel de ineptii,mai bine informeaza-te.Terminati cu astfel de aberatii,daca sunt vinovati,atunci,trebuiesc,toti,trasi la raspundere,inclusiv ,"proletarii"!!!!!!!!
 • +12 (12 voturi)    
  In sfarsit! (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 22:57)

  Ansiana [anonim]

  Mai bine mai tarziu decat niciodata ca si domnului Niculae sa fie luat la bani marunti vis-a-vis de jaful pe care l-a facut in economia tarii, de tranzactiile ireale cu diferite firme cameleon pentru a pradui bugetul de stat pentru huzurul sau! La puscarie cu el!
 • +2 (6 voturi)    
  Distorsiuni.......cine castiga ? (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 23:14)

  exe [anonim]

  Actiunea in sine este o diversiune, identic ca in povestea cu Pacala care a uitat sa plateasca doua oua fierte la un han. Dupa luni, cand si-a adus aminte de datorie, hangiul a inceput sa enumere: doua oua puse la closca ieseau doi pui, care devenau gaini, gaini care se ouau in fiecare zi.....etc...
  Dupa stiinta mea, exista o hotarare de guvern cu livrare gaze din prod interna consumatorilor intreruptibili . De aceasta hotarare au beneficiat mai multi: Azomures, Acelor Mittal, Inter -agro.
  Brusc, aceasta Hotarare a devenit "ATENTAT LA SIGURANTA ENERGETICA NATIONALA!!"
  Cineva.. chiar are impresia ca suntem orbiti de invidie sau de prostie crasa.
  Interesant de vizionat probatoriul.
  Oricum, mare este gradina...
   #showComment
 • +16 (18 voturi)    
  unde-i averea Romaniei? (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 23:19)

  jackie [anonim]

  Ca si Voiculescu,si Nicolae a avut sansa sa fie,la locul potrivit,in timpul potrivit,asasinarii,lui Ceausescu,domnul in cauza,aflindu-se in Irak,la acel moment,pe post de "reprezentant al Comertului Exterior"adica,securist,imlicat in afacerile comerciale ale Romaniei ,cu acest stat.Toti se intreaba,cum a fost posibil,ca intr-un timp asa de scurt,acesti doi "domni capitalisti" sa ajunga in topul 300, iar ,multi romani,care si-au sacrificat sanatatea si tineretea,pentru pensii de mizerie,sa-si dramuiasca banii obtinuti,dupa munca de 40 de ani,in conditi extrem de grele.Acesti indivizi trebuie sa returneze statului,ce au primit ,prin mituirea unor indivizi avizi de spaga.
 • +10 (10 voturi)    
  Intrebare (Miercuri, 4 ianuarie 2012, 23:33)

  jane [anonim]

  Mai stiti ceva de vamesii aia luati cu elicoptere?Sunt dupa gratii?
 • +11 (13 voturi)    
  va scapa ceva ? (Joi, 5 ianuarie 2012, 0:11)

  kapy [anonim]

  toata aceste actiuni concertate ale; DNA,SRI,DIICOT,ANI organe de ancheta isi pot face treaba datorita presedintelui, guvernului si coalitiei de guvernamant fara acordul sau datorita neimplicarii politice in actul de cercetare voi nu ati fi auzit despre asemenea acte de coruptie ,asta nu pricepe romanasul.....ca ei (hoti)i sunt scapati de judecatori asta e o alta poveste care iarasi scapa-vedeti in curtea cui sunt judecatorii si cine si in ce conditii ii poate judeca ,lucru la care se lucreaza pentru a schimba statutul judecatorilor
 • +8 (8 voturi)    
  subminare (Joi, 5 ianuarie 2012, 1:16)

  blond [anonim]

  Deci subminare da? pentru ca din cauza lui nu s-a inmagazinat gaz ieftin si am importat gaz scump ...gaura de partea Romaniei. Tymoshenko face inchisoare pentru ca a semnat cu rusii la un pret dezavantajos pentru tara ...la noi il avem pe miliardaru asta care dupa ce face bani inchide combinatele cu angajati cu tot , adica tot tzapa statului care suporta somajul... un fel de vantu si asta. Dar la fel ca si cu baietii destepti ...totul e legal (cu pile) in contracte ...cred si eu ca toti se cred nevinovati.
 • -3 (5 voturi)    
  lui jackie (Joi, 5 ianuarie 2012, 8:16)

  andrei [anonim]

  Perfect de acord cu tine, pentru flota sa plateasca nu doar ministrul (base) ci si primul ministru vacaroiu + presul iliescu. Continuand aceiasi logica, pentru cazul acesta cu ioan nicolae, sa nu fie tap ispasitor doar ministrul ci si primul ministru si presedintele. Doar asa scapam de toti miseii, de toate culorile (cu toate ca vacaroiu, iliescu, boc si basescu au fost comunisti cu functii pe vremea lui ceausescu, au fost membrii destoinici ai fsn, ai internationalei socialiste, asadar au iubit si iubesc aceiasi culoare, in portocaliu e vopsit doar gardul)
   #showComment
 • +5 (5 voturi)    
  DUMPING (Joi, 5 ianuarie 2012, 9:52)

  Stefan RADOVEANU [anonim]

  Baietelul acesta, Ion Niculae se face vinovat si de dumping, concurenta iloila pe piata exporturilor.

  UE l-a sesizat si a avertizat cei ce se ocupa de acest resort, autoritaitile din ROMANIA cunosc situtia din 2007
   #showComment
 • +2 (2 voturi)    
  pariu (Joi, 5 ianuarie 2012, 10:39)

  Pintenogu [anonim]

  pun pariu pe un cico (capitalist),ca niciunu dintre astia arestati nu patesc nimic....cine se baga?
 • +2 (2 voturi)    
  redeventa (Joi, 5 ianuarie 2012, 10:53)

  dan-ionescu [anonim]

  diicoate, baiete, cata la redeventa, ca acolo ii dai de papa mult si lu srila si lu sieșilă si la mai multi
  daca nu stii ce e sa cauti la redeventa, dai banu si faci un curs
 • +5 (5 voturi)    
  subminare (Joi, 5 ianuarie 2012, 11:28)

  Serje [utilizator]

  E buna zarva cu Nicolae, fost ofiter DIE precum si Felix motanul.
  Dar daca e vorba de subminare de ce este asa o liniste cu celalalt oligarh al tarii, Dinu Paturica, cel ce a vandut la kazahi parte din averea natiunii, fara a se achita de datoriile pe care le avea !!?? Mare mister de care atarna o parte buna a averii intregului popor de pensionari, bugetari, asistati si chiar si muncitori fizic sau intelectual ce se plang de austeritate si de venituri mici.
  Se face tevatura ca daca s-a furat cu flota acum 15 ani (200 mii euro) atunci trebuie sa acceptam sa se fure orice in continuare chiar daca averea lui Nicolae este de 1,1 miliarde euro, a clanului Felix motanul de vreo 800 milioane euro iar a divinului Patriciu de vreo 2 miliarde de euro. Este o logica complet depasita mai ales ca si judecata dosarului cu flota a durat ani de zile si are si o sentinta NUP.
 • +3 (3 voturi)    
  ?? (Joi, 5 ianuarie 2012, 11:35)

  elis [anonim]

  dupa ce ne sufoca cu mizeriile lui Niculae mai are si pret redus la gaze! Macar de ar fi folosit banii pt.modernizarea Amurco Bacau.Zice ca si muta combinatele in Bulgaria? pai cine te primeste cu otrava ta?Culmea e ca ingrasaminte ce face el aici le face pt export si noi ramanem cu fumul si noxele lui.
 • +6 (6 voturi)    
  Ce santaj ordinar !! (Joi, 5 ianuarie 2012, 11:35)

  Bibi [anonim]

  Anunta ca-si inchide toate fabricile si concediaza 8000 de oameni, asteapta efectele santajului o luna si cand observa ca statul nu pleaca la fenta isi redeschide fabricile pe argumentul ca e cerere mare. De fapt pierdea o groaza de bani cu fabricile inchise, chiar si cu gaze scumpe.
  Asta e un santaj nenorocit si arata fata hada a afceristilor din tarisoara noastra, obisnuiti cu spaga si santajul.
  Daca nu intram in UE cred ca ajungeam un stat mafiot si ne lua dracu' din usa bisericii. Un noroc a avut si generatia asta postcomunista, UE.
 • +1 (1 vot)    
  comentariu (Joi, 5 ianuarie 2012, 12:11)

  bebe [anonim]

  Daca ii salta, de de ii salta, ca e politic, ca e scenariu, etc.
  Daca nu ii salta, de ce nu ii salta, ca e coruptie, ca nu functioneaza sistemul,etc.
  Noi ce vrem?
  E greu sa vrei ceva. inseamna sa constientizezi, sa vrei sa faci, sa planifici, sa treci la actiune, sa lupti.
  Nu, nu e de noi.
 • +1 (1 vot)    
  pestele de la cap se strica dar se curata de la co (Joi, 5 ianuarie 2012, 12:12)

  Tepes [anonim]

  Domnul Neculai a beneficiat de gaze naturale prin contracte incheiate pe timpul lui Vosganian. Derularea acestora a inceput la mijlocul anului 2009 pana in 2010. Pe atunci era ministru domnul bordura adica domnul Videanu. Pai Vosganian a plecat in decembrie 2008 de la ministerul economiei si in locul lui a venit Videanu care daca ar fi vrut sa fie corect verifica contractul si il rezilia pe motiv de subminare a economiei nationale dar nu a vrut acest lucru. Atat Vosganian cat si Videanu stau bine mersi iar plebea merge la DIICOT.Primi citati acolo la DIICOT trebuia sa fie cei doi cetateni fosti ministri pentru ca in ograda lor a vut loc hotia. Asa ca pestele de la cap se strica dar se curata de la coada.
 • -1 (3 voturi)    
  cine era ministru? (Joi, 5 ianuarie 2012, 13:50)

  Codruta N [utilizator]

  In perioada aiaaa... la care se face referire - cine era ministru?
  Sau... crede cineva ca ar fi beneficiat Nicolae de faciltati speciale in conditii in care bietu' ministru n-a vazut - n-a auzit (adica ar fi fost, vezi-Doamne, o papusa de carpa)?

  Eu cred ca mai degraba s-au pornit bajetii sa colecteze "bani pentru Partid" - si Nicolae n-a cotizat cat au cerut jmekerashii >:
 • +2 (2 voturi)    
  securistiiiii (Joi, 5 ianuarie 2012, 13:55)

  mircea [anonim]

  Nu este suficient sa aflam ca a fost ofiter superior DIE. E momentul ca procurorii si judecatorii nostri sa arate ce au invatat si de ce au fost investiti in functii cu o asa de mare responsabilitate. Aratati ca le confiscati toate bunurile obtinute ilicit, fara menajamente. Ca altfel.......
  SUCCES !
 • +2 (2 voturi)    
  preacuviosul Niculae (Joi, 5 ianuarie 2012, 14:41)

  aciduzzu [anonim]

  13603836 INTERAGRO S.R.L Obligatii catre bugetul
  de stat constituite in
  anii fiscali precedenti
  in care s-au
  inregistrat obligatii
  restante 3,807,881lei s-a inceput procedura
  de executare silita
 • +1 (1 vot)    
  cel mai securist dintre...securisti (Joi, 5 ianuarie 2012, 14:52)

  corado [anonim]

  472585 GALAXY TOBACCO S.A Obligatii catre bugetul
  de stat constituite in
  anii fiscali precedenti
  in care s-au
  inregistrat obligatii restante 2,935,886,880 lei cereri de compensare
  in curs de solutionare (SNTR societatea nationala tutunul romanesc -mosie a mangraonului de la 'cuvioasa matusa tamara ")
 • 0 (2 voturi)    
  pariem ca nu pateste nimeni nimic ??!!! (Joi, 5 ianuarie 2012, 16:03)

  costica [anonim]

  Pentru ca de fapt si sefii si sefii sefilor astora sunt la fel de responsabili!!!
  Adica, ajungem la Primul Ministru, adica Dl Tariceanu sau Dl Boc !!!!!!
  O sa-i vedem si pe ei anchetati??!!
  Glume, adica vorbe goale si aflarea-n treaba la romani.... nimeni nu va pati nimic, desi vorbim de milioane de Euro!!!!!!!!!!!!
  Legea in Romania este ca sa nu functioneze, nu ca sa functioneze?!
  Cate legi functioneaza in Romania?
  Si daca functioneaza alea sunt pentru catei, nu pentru caini....
  SRI si DIICOT stiu multe dar nu se atinge nimeni de cei aflati la putere...
 • +1 (1 vot)    
  Sa vedem urmarile (Joi, 5 ianuarie 2012, 16:38)

  Liviu [anonim]

  Acuma sa vedem urmarile. La asa acuzatii cineva trebuie sa faca ani grei de inchisoare. Acuma sa va vad justitia din Romania.
 • 0 (0 voturi)    
  o caricatura ( nu-mi aduc aminte autorul) (Joi, 5 ianuarie 2012, 17:46)

  LEC [anonim]

  Un hot mare ,a furat on sac mare de tot, plin cu de toate
  Pe drum , se intalneste cu un mic pungas care furase si el ceva , puse intr-o punga de plastic.

  Va zand hotul cel mare ce cat furase pungasul ce mic, nu se poate abtine sa nu-l admonesteze:

  Mai, nu mai fura asa putin ca intri la puscarie !
 • 0 (0 voturi)    
  si Dl Boc a semnat !!!!!!!!!! (Joi, 5 ianuarie 2012, 19:46)

  costica [anonim]

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ioan-niculae-ar-trebui-sa-cheme-tot-parlamentul-la-diicot-960305.html
  "Guvernul României a adoptat, în data de 27 mai 2009, Ordonanţa de Urgenţă nr. 54, cu articol unic, în care se menţionează: "În perioada iunie – octombrie 2009, pentru consumatorii eligibili, care optează pentru statutul de consumator întreruptibil, furnizarea gazelor naturale se va face doar din producţia internă".
  Au semnat, din partea Ministerului Economiei, secretarul de stat Tudor Şerban (şi nu ministrul Adriean Videanu), Gelu Mărăcineanu din partea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) şi Eugen Georgescu, pentru Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). A contrasemnat premierul Emil Boc.
  Ulterior, Parlamentul României a adoptat Legea 332/2009, tot cu articol unic, prin care nu numai că s-a aprobat OUG 54/2009, dar s-a şi prelungit perioada în care consumatorii întreruptibili au primit gaze naturale ieftine, din producţia internă, cu încă un an, până în octombrie 2010. Au semnat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi cel al Senatului, Mircea Geoană. La Camera Deputaţilor, for decizional, legea a fost adoptată cu 209 voturi pentru, 51 împotrivă şi patru abţineri. Nota de fundamentarea a Legii pentru aprobarea OUG 54/2009 a fost semnată de premierul Emil Boc.
  Context în care Ioan Niculae declară sec: "Din moment ce Legea 332/2009 a fost aprobată, DIICOT ar trebui să cheme tot Parlamentul la audieri! Legea asta a fost singura măsură anticriză efectivă, în perioada 2009-2010, a guvernului Boc"."

  Cei de la DIICOT il ancheteaza si pe Dl Boc ?! Ca si el a semnat !!!!!!!!!!!!!!!!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi