GDF SUEZ Energy a anuntat ca va construi un parc eolian in Romania. Proiectul, localizat in comuna Gemenele, judetul Braila, a fost achizitionat recent de la compania Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar. Primul parc eolian al GDF SUEZ in Romania va avea o capacitate instalata de 48 MW (echivalentul unui consum anual a circa 50.000 de gospodarii din Romania). Vor fi 21 de turbine de cate 2,3 MW fiecare.

Proiectul are autorizatiile necesare, inclusiv contractul tehnic de racordare la reteaua nationala de distributie a energiei electrice. Productia de energie electrica ar putea incepe inainte de sfarsitul anului 2012.

"Prin achizitionarea acestui proiect, GDF SUEZ Energy Romania a finalizat o noua etapa privind dezvoltarea sa in Romania. Constructia acestui prim parc eolian exprima increderea noastra in potentialul Romaniei in sectorul energiilor regenerabile si va consolida pozitia noastra pe piata energiei", a declarat Eric Stab, Presedinte executiv al GDF SUEZ Energy Romania.

  • GDF SUEZ Energy Romania, filiala a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din Romania avand 1,3 milioane de clienti. In 2009, GDF SUEZ Energy Romania a intrat pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business. Distrigaz Sud Retele, filiala de distributie a GDF SUEZ Energy Romania a fost infiintata in martie 2008 ca urmare a separarii activitatii de comercializare de cea de distributie. Distrigaz Sud Retele, deserveste 18 judete din sudul tarii si municipiul Bucuresti, gestionand o retea de distributie de aproximativ 16.500 km. Judetele deservite de catre companie sunt: Arges, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea.