Lucian Bode: La Transelectrica vom avea manager privat undeva spre sfarsitul anului

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 15 februarie 2012, 18:20 Economie | Energie

Lucian Bode, ministrul Economiei, sustine ca Transelectrica va avea un manager privat undeva spre sfarsitul anului. Bode a precizat ca Adunarea Generala a Actionarilor Transelectrica a fost convocata pentru 29 februarie, "ocazie cu care vom demara procedura de selectie a unui manager profesionist la companie". Pana atunci, atributiile functiei de director general al Transelectrica vor fi exercitate de catre directorul general adjunct, Octavian Lohan, potrivit unei informari a Transelectrica transmise BVB.

Decizia a fost luata dupa ce Horia Hahaianu si-a dat demisia de onoare in urma unei solicitari a premierului Mihai Razvan Ungureanu. Transelectrica informeaza ca Ministerul Economiei a transmis si un ordin prin care mandateaza reprezentantii statului in AGA sa-l revoce pe Hahaianu si din calitatea de membru al Consiliului de Administratie.

Hahaianu va ramane la dispozitia companiei, pentru a fi trecut pe un post corespunzator vechimii in munca si pregatirii profesionale, mai arata Transelectrica.

Informarea integrala a Transelectrica transmisa bursei

"Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA informeaza publicul investitor ca, avand in vedere cererea nr. 526/2012 a domnului Horia Hahaianu (demisia de onoare) si Ordinul MECMA nr. 255/14.02.2012, Consiliul de Administratie al Companiei, intrunit in sedinta in data de 14.02.2012, la ora 16.30, conform Deciziei nr. 3 (nr. 5239/14.02.2012), a decis:

- revocarea domnului Horia Hahaianu din functia de director general, incepand cu data de 14.02.2012 si ramanerea acestuia la dispozitia Companiei, pentru a fi trecut pe un post corespunzator vechimii in munca si pregatirii profesionale;
- atributiile functiei de director general al Companiei, pana la ocuparea in conditiile OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa, a functiei de conducere, vor fi exercitate de catre directorul general adjunct conducere sistem, domnul Octavian Lohan;
- contractul de mandat nr. C337/11.05.2011 incheiat intre Compania Transelectrica si domnul Horia Hahaianu isi inceteaza aplicabilitatea la data de 14.02.2012.
De asemenea, conform Ordinului MECMA nr. 255/14.02.2012, reprezentantii statului in AGA vor fi mandatati sa-l revoce pe domnul Horia Hahaianu din calitatea de membru al Consiliului de Administratie".

Reamintim ca un comunicat al Ministerului Economiei arata ca ministrul Lucian Nicolae Bode a dispus revocarea din functie a directorului general al CN Transelectrica SA, Horia Hahaianu, in urma solicitarii premierului. Ulterior, Hahaianu a declarat pentru HotNews.ro ca nu a fost revocat din functie, ci si-a dat el "demisia de onoare".


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

683 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri