Dumitru Chisalita nu a rezistat mai mult de 3 saptamani in functia de consilier al ministrului economiei, Lucian Bode. Chisalita a decis sa-si dea demisia invocand lipsa totala de interes pe care a constatat-o faţă de elaborarea unei strategii de securitate energetica. Pana sa fie numit consilier personal pe probleme de petrol si gaze naturale, a detinut timp de aproape o luna functia de director general al Romgaz. Potrivit informatiilor HotNews, a fost inlocuit de la conducerea companiei din cauza ca s-a opus unor decizii ale Guvernului defavorabile Romgaz.

Inlocuitorul lui Dumitru Chisalita in functia de director general al Romgaz este Costel Totan. Costel Totan a ocupat pana acum functia de director al sucursalei Medias din cadrul companiei. Chisalita a preluat functia de consilier al ministrului Lucian Bode, fiind in opinia reprezentantilor ministerului de resort o "promovare" pentru fostul sef al Romgaz. Chisalita a fost inlocuit de la conducerea companiei pe motiv ca nu este inregimentat politic, in timp ce Costel Totan este membru PDL, potrivit mediasinfo.ro.

Chisalita a ocupat functia de director general la Romgaz doar o luna, inainte fiind director de comercializare in cadrul companiei. El a fost numit in aceasta functie dupa cererea facuta de Marcel Piteiu pentru suspendarea din functiile de director general si administrator al Romgaz pe perioada unor cercetari facute de DIICOT.

Reamintim ca mai multi directori din cadrul Ministerului Economiei, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei si societatii Romgaz sunt anchetati pentru subminarea economiei nationale si pentru ca ar fi favorizat InterAgro prin preturi preferentiale la gaze. DIICOT a dispus inceperea urmaririi penale fata de un numar de 40 de persoane cu functii de conducere. DIICOT arata ca invinuitii au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane dolari patrimoniului Romgaz si bugetului consolidat al statului. Fostul director general, Marcel Adrian Piteiu, este unul dintre cei anchetati.