Guvernul a aprobat fondurile pentru investitii de mediu la centrala electrica Paroseni

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 18 aprilie 2012, 18:01 Economie | Energie

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind ratificarea unui contract de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, in valoare de 32,65 milioane de euro, banii urmand sa fie utilizati pentru investitii de mediu la centrala electrica Paroseni. Statul roman va contribui la finantarea proiectului cu o suma egala, prin contractarea de imprumuturi de catre Ministerul Finantelor. Valoarea totala a proiectului este de 65,3 milioane de euro.  

Proiectul va fi implementat de Paroseni sau de orice succesor legal al acesteia, rezultat in urma programului de reorganizare a producatorilor de energie electrica.  

Proiectul de mediu consta in montarea unei instalatii de desulfurare a gazelor arse si a unui sistem pentru colectarea, transportul si depozitarea cenusii si zgurii, cu scopul de a reduce in mod semnificativ emisiile de SO2 si gradul de poluare generat de gestiunea curenta a cenusii si deseurilor de ardere. Proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere si aprobare Parlamentului.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

484 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version