Strategia Petrom pe urmatorii ani are in vedere dezvoltarea unui "nou bloc energetic" care va avea o capacitate similara centralei de 860 de MW de la Brazi, a declarat Carmencita Constantin, director in cadrul Institutului de Studii şi Proiectări Energetice, la o conferinta organizata de Business Review. Aceasta a precizat ca Petrom va analiza posibilitatea construirii unei noi centrale pe gaze daca se va dovedi ca rezervele de gaze descoperite in Marea Neagra sunt exploatabile pe termen lung. Petrom nu confirma aceasta informatie.

"Strategia companiei pentru 2015 include proiectul de construire a centralei de 860 MW de la Brazi. In acest moment nu exista nicio decizie de construire a unei alte centrale. Strategia companiei pentru 2021 este in curs de elaborare si estimam ca va fi finalizata in acest an", spun reprezentantii Petrom.

Deocamdata, nici centrala de la Brazi nu functioneaza, urmand sa intre in operare comerciala in a doua jumatate a anului 2012. Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, a declarat intr-un interviu acordat HotNews, ca in acest moment centrala se afla intr-un proces "de curatire a instalatiilor. Centrala a "inceput testele undeva in luna decembrie si la cateva zile dupa inceperea testelor, din motive tehnice, a trebuit sa oprim testele si am inceput o activitate, din pacate, de curatire a instalatiilor datorita acelor cantitati de lichid si solide pe care le-am intalnit in procesul de pigging. Acest proces dureaza cateva luni. In acest moment previziunea noastra este ca va intra in operare comerciala abia in a doua jumatate a anului 2012", a spus Mariana Gheorghe.