Ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat ca in acest an nu vor fi scumpiri la gaze, pretul urmand sa creasca abia din 2013. De asemenea, cu ocazia audierilor din Parlament, a spus ca eliminarea treptata a preturilor reglementate la gaze va avea loc in perioada 2013-2018. In realitate, in urma negocierilor avute cu reprezentantii delegatiei FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, s-a convenit ca pana la 1 decembrie 2012 sa aiba loc, in mod obligatoriu, cel putin o majorare a preturilor la gaze pentru consumatorii industriali, au declarat pentru HotNews surse apropiate negocierilor.

"Intelegerea dupa discutii a fost: Obligatoriu trebuie cel putin o marire a preturilor pana la 1 decembrie", au spus sursele citate. Acestea au mai precizat ca s-a convenit ca Executivul sa elaboreze si sa publice un pachet de masuri care vizeaza atat calendarul eliminarii preturilor reglementate, cat si de revizuire a sistemului fiscal.

"Pretul gazelor nu se va majora in acest an, ci din 2013, insa deocamdata nu s-a stabilit un procent in acest sens", a declarat, sambata, ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chitoiu, dupa negocierile avute cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana, de la sediul Bancii Nationale a Romaniei.

"Anul acesta nu vor fi scumpiri la gaze, dar din 2013 pretul va creste, dar inca nu s-a stabilit procentul. Urmeaza ca expertii tehnici si expertii institutiilor financiare sa stabileasca acest lucru pana maine (duminica, n.r.)", a afirmat Chitoiu, potrivit Agerpres.