Noul Guvern a demarat actiunea de schimbare a componentei consiliilor de administratie de la companiile de stat. O astfel de modificare a avut loc la Hidroelectrica, oamenii numiti de fostul ministru al economiei, Lucian Bode, fiind nevoiti sa lase locul unor noi membri agreati de noua putere, potrivit unor surse din domeniu.

Margin Gabriel-Adrian, director de cabinet al fostului ministru a fost schimbat din functiile de membru al Consiliului de Administratie la Hidroelectrica si presedinte al acestuia cu Remus Vulpescu, de profesie avocat. De asemenea, Ion Marcu, fost consilier a fost inlocuit cu Iulian Butnaru, secretar general adjunct PNL, absolvent al Academiei tehnice militare si doctorand in economie.

  • UPDATE 1 Ion Marcu a precizat ca si-a inaintat demisia in cursul zilei de ieri (n.red. 14 mai), iar desemnarea unui alt administrator  era "fireasca si necesara".
  • UPDATE 2 Potrivit Revistei 22, Iulian Butnaru este un personaj controversat, fiind fost sef al Corpului de Control al Vamilor sub Nini Sapunaru si directorul adjunct al Directiei Supraveghere si Control Vamal in perioada cand sef al vamilor era Gelu Stefan Diacon. Ionut Popescu, fost ministru de finante, a cerut demisia lui Iulian Butnaru si a altor sefi de vama asupra caruia planau suspiciuni ca se afla in grupul celor care protejau coruptia din reteaua vamala.

Din functia de membru CA al Hidroelectrica a fost retras si Andrei Todea, care tocmai a fost inlocuit din functia de secretar general al Ministerului Economiei cu Radu Nicolae Chiurtu, fost director in acelasi minister.