Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Iasi, referindu-se la pretul combustibililor, ca "nu poti sta cu mainile in san si sa pui ca nu ai ce sa faci" pentru ca statul ate "cateva instrumente" pe care le poate folosi. Cu toate acestea, autoritatile nu pot controla pretul, a precizat premierul explicand ca solutiile disponibile "sunt bazate pe un tip de dialog cu producatorii si pe un tip de masuri fiscal care sa pastreze aceste preturi intr-o limita normala si controlabila."

Coferinta USL, IasiFoto: Hotnews

"Pretul combustibililor a variat si in functie de cursul valutar. Referitor la producatorii de produse petroliere, aici nu poti sta cu mainile in san si sa spui ca nu ai ce sa faci, pentru ca exista cateva instrumente pe care statul le poate folosi, dar nici nu mai poti spune «controlezi pretul»", a declarat premierul.

"Nu vreau sa cream panica. Saptamana trecuta s-a ieftinit putin carburantul. Am auzit si am cerut o informare ca s-ar putea sa mai recuperam in perioada urmatoare, dar sunt si factori externi. Important e ca nu stam doar si ne uitam. Si daca e ceva ce ma deranjeaza sunt declaratiile publice ale unor demnitari, chiar si mosteniti din fosta guvernare", a precizat seful Executivului.