Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a numit noi directori generali la companiile energetice de stat Hidroelectrica, Transgaz si Romgaz. La Hidroelectrica a fost numit provizoriu Stefan Gheorghe, in locul lui Dragos Zachia. Stefan Gheorghe a fost director la CEZ Romania. La Transgaz a fost numit Ioan Rusu care il inlocuieste pe fostul director Florin Cosma. Ioan Rusu a mai detinut aceasta functie in perioada 2007-2009.

La Romgaz,in locul lui Costel Totan, a fost numit Corin Emil Cindrea, director si presedintele clubului Gaz metan Medias. Cindrea este urmarit penal pentru complot si subminarea economiei nationale, in afacerea InterAgro.

Legat de motivul acestor schimbari din functii, seful Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie, Remus Vulpescu, a spus ca "Fie si-au demisia, fie in ultima vreme si-au exteriorizat convingeri opuse intereselor societatilor".

"Numirea lui Stefan Gheorghe (n.red. la Hidroelectrica), o persoana cu o bogata experienta, are ca rost sa ne ajute sa anticipam modul in care va fi condusa Hidroelectrica atunci cand intreg Consiliul de Administratie va fi selectat, sa ne ajute sa identificam mecanisme de nivelul middle management care pot fi folosite si sa ne ajute sa repozitionam Hidroelectrica", a mai afirmat Vulpescu.