Remus Vulpescu a demisionat din Consiliul de Administratie al Transelectrica din cauza presupuselor legaturi dintre Ciopraga si Energy Holding, anunta The Money Channel.

"Subsemnatul, Remus Vulpescu, administrator provizoriu al C.N.T.E.E. Transelectrica S.A., va aduc respectuos la cunostinta ca inteleg sa demisionez cu efect imediat din Consiliul de Administratie al C.N.T.E.E. Transelectrica S.A., motivat de speculatiile privind o eventuala legatura de rudenie si/sau de natura economica intre un alt membru al Consiliului de Administratie al C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. si orice persoana implicata la un nivel decizional in oricare dintre entitatile participante la raporturi contractuale bilaterale cu S.C.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. Imi exprim, totodata, speranta ca speculatiile in chestiune sunt nefondate. Demisia mea nu este conditionata si nu este revocabila", anunta Remus Vulpescu intr-o scrisoarea adresata CA al Transelectrica si ministrului Economiei, Daniel Chitoiu.

"Simpla posibilitate ca aceasta situatie sa fie reala ma determina sa iau aceasta decizie de a-mi da demisia din Consiliul de Administratie de la Transelectrica", a declarat Remus Vulpescu pentru HotNews.ro.

"Imi pare rau ca s-a ajuns aici. Nu stiu daca pe mine personal m-ar fi afectat intr-un fel ca aceasta situatie sa fie reala", a mai spus el.

Acesta a confirmat ca face referire la relatia dintre Mircea Ciopraga, noul presedinte al Consiliului de Administratie de la Transelectrica, si omul de afaceri Bogdan Buzaianu, considerat unul dintre baietii destepti din energie, patron al Energy Holding.

Vulpescu considera ca ar putea fi 50-50% sanse ca aceste informatii sa fie reale.

Intrebat daca Ciopraga ar trebui sa-si dea demisia din functia de presedinte al al Consiliului de Administratie de la Transelectrica, Vulpescu a spus ca nu poate sa comenteze actiuni viitoare ale acestuia.

Transelectrica unul dintre cei mai mari datornici catre Hidroelectrica, cu restante de peste 40 milioane de lei.

In urma unei Hotarari a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) din 26 iunie, Remus Vulpescu a fost numit administrator special la Hidroelectrica.

Vulpescu este si seful Oficiului pentru Particitatiile Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI) si, totodata, cel care a semnat cererea de intrare in insolventa a Hidroelectrica in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie.

Hotararea AGEA arata ca Remus Vulpescu va reprezenta interesele societatii si ale actionarilor in cadrul procedurii de insolventa. In hotarare se mai precizeaza ca una dintre masurile planului de reorganizare va fi vanzarea intregii cantitati de energie electrica disponibila prin intermediul OPCOM, pentru perioade de maxim 1 an, la preturile de piata.

"Administratorul special nu va propune vanzarea, transferarea, utilizarea ca si garantie a vreunui activ imobilizat al companiei fara a obtine aprobarea prealabila a actionarilor acesteia, daca valoarea activului depaseste suma de 100.000 euro", este una dintre obligatiile prezentate in Hotararea AGEA.