Ministrul economiei, Daniel Chitoiu, a anuntat ca pana pe 25 iulie, va exista management profesionist la 3 societati de stat. Chitoiu a recunoscut ca nu a putut fi introdus management privat la Hidroelectrica, Oltchim si Electrica Furnizare pana la sfarsitul lunii iunie, asa cum era prevazut in acordul cu FMI. Insa, pana pe 25 iulie vor fi parcurse toate etapele necesare in cazul acestor societati. La Hidroelectrica si Oltchim, se vor privatiza doar consiliile de administratie, avand in vedere ca se afla in situatii speciale. La Electrica Furnizare, se vor privatiza atat functiile de membri in consiliul de administratie, cat si cea de director general.

"Cu toate ca avem asumate pentru patru companii energetice (n.red. ulterior a rectificat spunand ca sunt trei companii) implementarea guvernantei corporatiste pana la sfarsitul lunii iunie, nu am reusit sa parcurgem toate etapele pana la sfarsitul lunii iunie, dar, pana pe 25 iulie, avem management profesionist privat la cele patru societati pe care ni le-am asumat. Mai mult decat atat, astazi am lansat documentatia pentru selectia managementului privat profesionist pentru 47 de companii", a spus Chitoiu.

Hidroelectrica se afla in proces de reorganizare in conditiile in care a fost declansata insolventa, iar Oltchim se afla in administrare speciala. Abia dupa rezolvarea acestor situatii, vor avea directori generali selectati din randul "managerilor profesionisti".