Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a afirmat, in sedinta CSAT, ca nu se are in vedere si nu va fi promovata nicio actiune de instrainare a unor active dedicate Sistemului Energetic National, niciun mecanism de scadere a capacitatilor de productie a energiei electrice si niciun mecanism de vanzare a actiunilor detinute de statul roman la Hidroelectrica S.A., decat in conditiile asumate cu institutiile financiare internationale, anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

Situatia juridica si economica a Societatii Comerciale Hidroelectrica S.A. a figurat pe agenta reuniunii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, reunit joi la Palatul Victoria.

Potrivit unei note prezentate in CSAT, Hidroelectrica "era in stare de insolventa inca de la sfarsitul anului 2010, situatie provocata, in principal, de contractele bilaterale de furnizare a energiei electrice care au avut drept consecinta pagubirea societatii in perioada 2006 - 31 mai 2012 cu suma de 4,5 miliarde de lei, aproximativ 1,2-1,3 miliarde de euro".

Ministerul anticipeaza ca, in cursul saptamanii 16 - 22 iulie 2012, vor fi denuntate contracte si cu alte societati comerciale, astfel incat Hidroelectrica va putea comercializa energia electrica pe piata concurentiala, prin OPCOM.