​Hidroelectrica mai are de renegociat un singur contract, cel cu Alro. In cursul zilei de ieri, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a decis sa continue contractele Elsid si Electrocarbon pana in martie 2013 cand expira. Contactat de HotNews, Remus Borza, partener in firma Euro Insol, a afirmat ca nu poate face publice noile conditii convenite cu Elsid si Electrocarbon pentru a nu influenta negocierile cu Alro. "Pot doar sa spun ca este un pret net superior, se aprope de cel pentru Electromagnetica", a precizat Borza. Cu Alro, urmatoarea runda de negocieri va avea loc pe 9 august, urmand sa fie luata o decizie pe 15 august.

Remus Borza a precizat ca in cazul celor 3 companii, Elsid, Electrocarbon si Alro, negocierile au decurs in alte conditii decat in cazul traderilor de energie. Aceasta deoarece sunt producatori si nu simpli comercianti de energie.

Elsid este producator roman de electrozi siderurgici pentru industria metalurgica, grafit, carbura de siliciu si produse pe baza de carbon.

Si Electrocarbon este o companie din producătoare de electrozi.

Alro Slatina este cea mai mare companie producătoare de aluminiu din Europa Centrală si de Est.

La mijlocul lunii iulie, Hidroelectrica a incheiat un nou acord si cu Electromagnetica. Potrivit noilor termeni contractuali, pretul va fi de 198 lei/MWh in 2012, fata de 140 lei/MWh in 2011. In acest moment, pretul mediu de pe OPCOM este de 220 lei/MWh. Pentru 2012, Electromagnetica va trebui sa plateasca si diferentele de pret pentru energia livrata incepand cu 1 ianuarie pana in prezent.

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a decis pe 24 iulie denuntarea contractului cu faimosul trader de energie, Energy Holding. Potrivit notificarii transmise catre Energy Holding, contractul de vanzare-cumparare inceteaza incepand cu 15 august 2012. In cursul zilei de astazi, vor fi luate decizii si in cazul contractelor cu Elsid si Electrocarbon.

La sfarsitul saptamanii trecute au fost denuntate contractele incheiate cu Alpiq RomIndustries (fost Buzmann Industries) si Alpiq RomEnergie (fost EHOL Distribution). De asemenea, Hidroelectrica a denuntat, saptamana trecuta, si cele doua contracte bilaterale pe care le avea cu unul dintre traderii din energie, Energy Financing Team (EFT). Pe 26 iunie, a fost denuntat contractul cu Euro- PEC, un alt "baiat destept" din energie.