¬Ministerul Mediului a luat decizia de emitere a acordului de mediu pentru proiectul privind reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, urmand sa fie aprobata o Hotarare de Guvern in acest sens, a declarat Rovana Plumb, ministrul mediului, cu ocazia unei conferinte organizate de Mediafax. "Ministerul Mediului si Padurilor anunta publicul interesat ca in urma parcurgerii etapei de analiza a calitatii raportului privind impactul asupra mediului privind proiectul (...)a luat decizia de emitere a acordului de mediu", se arata intr-un anunt publicat pe site-ul ministerului.

In prezent, SC EnergoNuclear SA, compania de proiect, realizeaza un studiu de fezabilitate pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda pentru a determina varianta optima pentru continuarea proiectului. In functie de rezultatul studiului de fezabilitate se va lua decizia construirii unui singur reactor sau a doua reactoare.

Pentru continuarea proiectului este necesara atragerea de noi investitori. In ianuarie,anul trecut, grupurile europene energetice, GDF Suez, Iberdrola si RWE au anuntat ca se retrag din proiectul nuclear care vizeaza constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Motivele invocate au fost conditiile dure de reglementare si situatia economica. La sfarsitul lui 2010, si CEZ a vandut actiunile detinute la compania de proiect, EnergoNuclear. Proiectul a continuat cu doar cei trei actionari ramasi: Nuclearelectrica, Arcelor Mittal si Enel. Ministerul Economiei spera sa atraga si alti investitori.