Consumul de gaze al Romaniei in 2012 va fi probabil mai mic decat in 2011, a declarat joi Razvan Nicolescu, directorul de afaceri publice si reglementare OMV Petrom. Avind in vedere ca productia interna va fi aproximativ egala cu cea de anul trecut, inseamna ca importurile de gaze nu vor creste anul acesta fata de 2011, a mai spus Nicolescu intr-o conferinta de presa organizata de publicatia on-line Focus Energetic.

"Datele noastre privind productia, coroborate cu datele Romgaz arata ca vom fi la un nivel al productiei interne de gaze aproximativ egal cu productia din 2011. Asta arata ca, practic, in ceea ce priveste necesarul import de gaze pentru acest an, Romania nu va fi in situatia de a importa cantitati suplimentare in comparatie cu anul 2011", a spus oficialul OMV Petrom.

Potrivit acestuia, conform ultimelor date publicate de Institutul National de Statistica, in primele 8 luni ale anului consumul de gaze a fost cu 4,3% mai mic decat cel aferent perioadei respective din anul 2011.