Directorul general al Romgaz va putea castiga intre 6.691 lei si 19.500 lei brut, remuneratia urmand sa fie acordata corelat cu gradul de indeplinire a criteriilor si obiectivelor de performanta, se arata intr-o hotarare a Adunarii Generale a Acionarilor din 11 decembrie. Functia de director general este detinuta din luna iunie de catre Corin Emil Cindrea.

  • "Se aprobă, cu unanimitate de voturi, limitele generale ale remuneraţiei directorului general al S.N.G.N. “ROMGAZ” — S.A., între 6.691 lei şi 19.500 lei lunar brut, în temeiul prevederilor art.153~18, alineat (2) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Remuneraţia se va acorda corelat cu gradul de îndeplinire a criteriilor şi obiectivelor de performanţă, anexă la contractul de mandat al directorului general", se arata in decizia AGA.

Cindrea este urmarit penal pentru complot si subminarea economiei nationale, in afacerea InterAgro.Reamintim ca in luna ianuarie, DIICOT dispus inceperea urmaririi penale a mai multor directori din cadrul Ministerului Economiei, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei si Romgaz pentru savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale, prin favorizarea firmei InterAgro. Firma omului de afaceri Ioan Niculae ar fi beneficiat de preturi preferentiale la gaze, fiind inregistrat un prejudiciu de 126 milioane dolari patrimoniului SNGN ROMGAZ SA si bugetului consolidat al statului.