Premierul Victor Ponta nu vede nicio problema in faptul ca administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a angajat, in numele societatii, propria sa casa de avocatura, Borza & Asociatii. Cel putin asa reiese dintr-o declaratie facuta in cadrul conferintei în care acesta a prezentat "starea naţiunii". "Am citit povestea cu contractele de asistenta juridica, am verificat, comitetul creditorilor format peste 80% din banci a fost de acord cu acest lucru pentru ca rezultatele sunt cele bune", a spus premierul.

Ponta a mai spus ca isi doreste ca Hidroelectrica sa iasa cat mai repede din insolventa. Trebuie precizat ca pentru a iesi din insolventa trebuie rezolvata, mai intai, problema celor 74 de contestatii depuse de creditori. Pana in prezent, au fost judecate, in prima instanta, doar 15 dintre ele. Abia dupa ce vor fi judecate toate (cu tot cu recursurile aferente) va fi aprobat si aplicat un plan de reorganizare.

HotNews a aratat ca administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, in care Remus Borza este partener, a angajat, in numele societatii, casele de avocatura Borza & Asociatii si Piperea &Asociatii pentru cele 74 de procese pe care compania le are cu creditorii. Pentru onorarii a fost alocat un buget total de 220.000 euro. Euro Insol sustine ca Hidroelectrica va recupera cu titlu de cheltuieli de judecata suma achitata caselor de avocatura. Pana acum, suma achitata se ridica la 45.000 euro.

Euro Insol sustine ca nu se afla in conflict de interese. Euro Insol faptul ca nu s-ar afla in conflict de interese. "Euro Insol SPRL si Borza si Asociatii, nu se afla in conflict de interese, ambele fiind societati profesionale, una de insolventa, cealalta de avocatura, in care Remus Borza este partener, iar acest conflict nu exista nici intre avocatii de la Borza si Asociatii si Hidroelectrica, in conditiile in care acesti avocati alcatuiesc echipa de profesionisti implicata in gestionarea procedurii de insolventa a Hidroelectrica, fiind cei mai in masura sa argumenteze si sa sustina punctul de vedere si masurile dispuse de administratorul judiciar in procedura, mai ales in ceea ce priveste judecarea unor contestatii care se indreapta impotriva masurilor administratorului judiciar de respingere la masa credala a unor creante de 1,9 miliarde de lei", a afirmat Euro Insol.