Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza ca urmare unei fuziuni prin absorbtie a Termo Craiova SRL de catre Complexul Energetic Oltenia SA (CE Oltenia), informeaza Consiliul. Infiintata printr-o hotarare din 2012 a Consiliului Local Municipal Craiova, SC Termo Craiova SRL administreaza sistemul de distributie si furnizare a energiei termice din Municipiul Craiova care include retelele termice de distributie, punctele termice, centralele de cvartal si centralele termice la nivel de bloc.

SC Termo Craiova SRL este unul dintre marii clienti, cumparator de energie termica, ai Sucursalei Electrocentrale Craiova-Uzina Craiova, din structura CE Oltenia SA.

CE Oltenia SA s-a infiintat prin fuziunea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia Tg.Jiu SA, Complexului Energetic Turceni, CE Rovinari si CE Craiova (HG nr.1024/2011) si are ca obiect principal de activitate producerea si furnizarea energiei electrice si termice si exploatarea minelor si carierelor de lignit.

In conformitate cu prevederile Legii Concurentei, fuziunea prin absorbtie a S.C. Termo Craiova SRL de catre SC CE Oltenia SA este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei.

Consiliul Concurentei va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de Legea concurentei.