Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca a destituit toti directorii Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN). "La RAAN am destituit saptamanile trecute toti directorii", a spus Nita. Intrebat despre motivele acestei destituiri, ministrul sustine ca au fost descoperite o serie de nereguli.

"Nu se gasesc aproape 200.000 tone de carbune. Mai este o investitie inceputa de 4 ani de 800 milioane lei care nu a fost terminata nici pana acum. Ne mai trebuie 200 milioane lei. E un contract cu o societate din Timisoara. Nu mai stiu cum se numeste. Mai e o societate de paza cu 160 de oameni. Salariile intre 40 si 80 de milioane", a spus Nita. Acesta nu a precizat care sunt oamenii nou numiti in functiile de conducere.

Ministrul sustine că a trimis Corpul de Control la RAAN pentru a verifica managementul societăţii. Si fostul ministru al economiei, Daniel Chitoiu a trimis corpul de control la RAAN, fiind constatate atunciprejudicii de 170 de milioane lei din cauza supraevaluarii normelor de consum la materiale si utilaje cu dublarea valorii initiale a unor contracte, prin acte aditionale si dispozitii de santier. In acest caz a fost luata masura schimbarii conducerii societatii si s-au sedizat PICCJ si ANAF.