Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat vineri, la Oradea, ca ar fi nevoie de o abordare mai pragmatica in chestiunea gazelor de sist, cel putin in ceea ce priveste prospectiunile, scrie Agerpres.

"Ar trebui, ca natie, sa avem o abordare, zic eu, mult mai pragmatica. Noi, deocamdata, ne certam in Romania fara sa stim ce avem sub noi. Aici este vorba de prospectiuni. Daca vrem sa stim daca avem sau nu gaze in subsol cineva trebuie lasat sa faca prospectiuni", a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea.

El a dat ca exemplu America, unde exploatarea si comercializarea gazelor de sist au facut ca pretul gazelor in acea tara sa scada foarte mult.

"Nu am vazut demonstratii in America, nu am vazut cutremure in America, nici alunecari de teren. Totusi suntem in 2013 si eu zic ca ar trebui sa fim mai atenti si sa ne uitam cu mai multa atentie la cei care instiga la aceste demonstratii, proteste sa le spunem", a precizat Dragnea.

In concluzie, a subliniat vicepremierul, "gazele de sist pot reprezenta pentru Romania o oportunitate pe care nici nu o banuim" pentru ca un pret la gaze foarte mic poate sa contribuie serios la dezvoltarea economica si la dezvoltarea industriei.

In cursul serii de joi, 4 aprilie, la Oradea, la fel ca si in alte orase din tara, a avut loc un protest impotriva gazelor de sist la care au participat in jur de 150 de bihoreni. Protestatarii doresc stoparea inclusiv a explorarii gazelor de sist din intreg judetul.