Ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, considera ca societatile cu capital romanesc, spre deosebire de cele straine, nu au reusit de-a lungul anilor sa se coalizeze in asociatii puternice. "Faramitarea asociatiilor a avut ca efect coalizarea investitorilor straini. Ei au Consiliul Investitorilor Straini. Cele romanesti abia acum incep ceva", a spus Nita in cadrul unei dezbateri pe teme economice organizate de PSD. "Este anormal ca o companie ca CEZ sa vina in Romania sa faca anumite chestii, iar noi sa nu fim in stare sa depasim granita nici la bulgari", a mai spus Nita.

"Am incercat sa facem legea holdingului, legea lobby-ului, legea IMM-urilor. Unele din aceste legi au fost blocate din anumite interese. Pornind de la acest lucru, vreau sa va asigur ca ne intereseaza capitalul romanesc, ne intereseaza sa fiti puternici, sa penetrati si tarile din regiune", s-a adresat Nita oamenilor de afaceri participanti la dezbatere.

Nita a mai afirmat ca "prin unele privatizari care s-au facut, nu am dat un exemplu bun. Am dat fabrici si nu au stiut ce sa faca cu ele".

Constantin Nita a declarat, recent, intr-un interviu pentru HotNews ca "nu ar trebui sa existe vreo companie straina care vine in Romania si sa nu-si ia asociat partenerul roman".