Premierul Victor Ponta a lansat un nou semnal legat de impozitarea salariilor mari la nivelul angajatilor de la stat. "Sa vedem ce facem cu acesti 'saraci' din companiile de stat", a spus Ponta adresandu-se ministrului finantelor, Daniel Chitoiu si ministrului delegat pentru energie, Constantin Nita. Ponta a dat si niste exemple de salarii cuprinse intr-o lista: 14.000 lei la Romgaz si Nulearelectrica si 13.000 lei la Hidroelectrica. Lista a fost facuta publica la solicitarea premierului. Vezi documentul atasat.

"Poate vedem de ce trebuie sa fie platiti mii de directori in felul asta (...) E o paine foarte alba la stat. Poate reusim sa-i mai impozitam intr-un fel sau altul", a afirmat Ponta. Potrivit listei cu salariile nete la nivelul lunii martie, directorul general adjunct al Romgaz castiga 14.306 lei, directorul general 11.000 lei. Salarii mari sunt si la Conpet unde directorul de mentenanta castiga 12.608 lei. La Hidroelectrica, un director castiga 12.952 lei, la Transelectrica directorul general adjunct 12.527 lei. Cel mai mare salariu salariu se regaseste la Electrica Distributie Muntenia Nord, unde directorul general castiga 18.0000 lei. La aceeasi companie, directorul general adjunct castiga 11.400 lei.

Pe lista nu sunt trecuti directorii generali de la cateva companii, ci doar adjunctii. Mai precis, lipsesc salariile directorilor generali de la Complexul Energetic Hunedoara, Transelectrica, Electrica, Electrica Serv. De asemenea, nu este trecut nimeni de la Transgaz.

"Eu vreau sa avem directori foarte bine platiti, chiar daca sindicalistii am vazut ca lupta pentru acesti directori. Ii inteleg si de ce. La banii astia, as lupta si eu. Eu stiam ca sindicatele se ocupa de sindicalisti, nu sa-i apere pe directori. Noi traim intr-o tara cu totul si cu totul speciala, in care directorii de la stat sunt aparati de sefii de sindicat de la stat. Eu nu zic ca nu trebuie sa fie platiti bine, dar poate vedem de ce trebuie sa fie platiti mii de directori in felul asta, cu un salariu care este de vreo cinci ori cat la dumneavoastra, care sunteti responsabili de ei. Poate reusim sa ii mai impozitam intr-un fel sau altul", a afirmat premierul, la inceputul sedintei de Guvern.

Stire in curs de actualizare