Unul dintre principalele subiecte cu care premierul Victor Ponta se va prezenta la reuniunea Consiliului European de miercuri este alinierea politicii Romaniei privind energiile regenerabile la media europeana. Potrivit premierului, decizia Romaniei este de a sustine in continuare "energia verde", insa pastrand un echilibru. "Mai pe romaneste, vrem energie regenerabila, dar vrem sa tinem costurile pentru industrie si pentru populatie in limitele acceptabile. Altfel degeaba avem energie verde, dar nu are cine sa o mai consume", a spus Victor Ponta.

Acesta a precizat ca un alt subiect de discutie va fi protectia consumatorului vulnerabil. "Romania are o parte mai importanta a populatiei cu venituri reduse, care are nevoie in continuare de politici, asa cum de altfel am si adoptat, de sprijinire a celor cu venituri foarte mici, unde cresterea pretului la energie este greu de suportat".

In cadrul reuniunii Consiliului European va fi discutata si problema surselor neconventionale de gaze.

Reamintim ca Departamentul pentru Energie a elaborat un proiect de act normativ privind reducerea schemei de sprijin pentru producatorii de energie regenerabila.