​Remus Vulpescu, actual director de cabinet al Ministrului Finantelor, a fost revocat din functia de membru al Consiliului de Administratie al Rompetrol Rafinare, in locul sau fiind numit Gabriel Dumitrascu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). Decizia a fost luata in cadrul sedintei Adunarii Generale a Actionarilor din 18 iunie. Remus Vulpescu a fost numit administrator la Rompetrol Rafinare în octombrie 2012, la scurt timp dupa ce si-a dat demisia din functia de sef al OPSPI.

Gabriel Dumitrascu a preluat sefia Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) in luna decembrie 2012, fiind numit in locul lui Alexandru Alexe, cel care a asigurat interimatul dupa demisia lui Remus Vulpescu, in urma scandalului privatizarii Oltchim. Timp de cateva luni, pana la numirea in functia de sef al OPSPI, a fost director general la Termoelectrica. In perioada 2007-2011, a fost administrator la SC BTT SA (n.red.Biroul de Turism pentru Tineret). De asemenea, a detinut, in perioada guvernarii Tariceanu, functia de director general al Directiei Generale Administrare Portofoliu, in cadrul AVAS. In perioada 2001-2005, a detinut functiile de director general si director general adjunct la Rosia Montana Gold Corporation (RMGC). In perioada 1999-2001, inainte de a ajunge la Rosia Montana, a fost director general la Ministerul Mediului, iar in perioada 1997-1999, a fost director la Agentia de Protectia a Mediului Bucuresti.

Remus Vulpescu a fost sef OPSPI in perioada iunie-octombrie 2012, iar in prezent este director de cabinet al ministrului finantelor, Daniel Chitoiu. Recent, a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica. Remus Vulpescu este cel care in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie al Hidroelectrica a hotarat in iunie 2012 intrarea Hidroelectrica in insolventa. De asemenea, saptamana trecuta, a fost desemnat reprezentant al Ministerului Finantelor in Adunarea Generala a Actionarilor de la Transgaz.