Guvernul Romaniei este dispus sa cedeze pachetul majoritar de actiuni pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, fiind vorba de investitii de miliarde de euro, a declarat luni, la Shenzhen, premierul Victor Ponta, dupa ce a discutat cu reprezentantii companiei China Nuclear Electric.

"Pot sa spun direct: orice companie, nu doar compania chineza, daca ar fi si o companie europeana si ar fi vorba de aceleasi conditii, da, suntem dispusi sa dam pachetul majoritar. In momentul in care le cerem sa vina cu finantarea, cu tehnologia de constructie, nu vine nimeni sa-ti dea si bani si tehnologii si totusi sa ramai stapan", a spus Ponta, citat de agentia Agerpres.

Potrivit acestuia, reprezentantii China Nuclear Electric vor veni in cursul acestei luni la Bucuresti si vor merge la centrala de la Cernavoda, urmand sa aiba discutii detaliate si cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

"Daca va exista o decizie pozitiva, nu poate fi decat in avantajul nostru", a mai spus Ponta, precizand ca reprezentantii companiei "au dat semne" ca vor sa investeasca in Romania.

El a aratat ca in Europa e dificil de gasit finantare pentru proiecte mari in domeniul energiei.

Ponta a mai precizat ca se va reface si studiul de fezabilitate pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda.