OMV Petrom Marketing a pierdut, in calitate de reclamant, la Curtea de Apel Bucuresti, procesul pe fond cu Consiliul Concurentei prin care compania petroliera a contestat amenda de 137.288.031 lei primita la inceputul lui 2012. Pe 4 septembrie, Curtea de Apel Bucuresti a respins ca fiind neintemeiata reclamatia OMV Petrom Marketing, care va avea drept de recurs 15 zile de la comunicare. Reamintim ca in ianuarie 2012, Consiliul Concurentei a sanctionat OMV Petrom si OMV Petrom Marketing cu o amenda totala de 503,8 milioane de lei pentru ca s-a inteles cu alte companii petroliere pentru a scoate de pe piata un sortiment de bezina. Pe langa Petrom, au mai fost sanctionate si ENI Romania, Mol Petroleun si Lukoil Romania.

Amenzile stabilite de Consiliul Concurentei au fost: 366.530.965 lei pentru Petrom si 137.288.031 pentru OMV Petrom Marketing", se arata in comunicatul companiei.

Consiliul Concurentei a sanctionat companiile OMV Petrom, OMV Petrom Marketing, Rompetrol Downstream, ENI Romania, MOL Petroleum si Lukoil Romania cu o amenda totala de 880 milioane de lei, reprezentand 3% din cifrele de afaceri realizate in anul 2010. Potrivit Consiliului Concurentei, amenda a fost acordata din cauza ca firmele s-au inteles intre ele sa scoata de pe piata sortimentul de benzina Eco Premium.