Ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, a anuntat ca vor fi schimbati toti membrii Consiliului de Supraveghere de la Hidoelectrica. "La 1 decembrie Hidroelectrica va avea un nou Consiliu de Supraveghere. Niciunul dintre membrii de acum ai Consiliului nu va ramâne în functie", a spus Nita in cadrul unei conferinte "Energy Business Summit".

Pe 14 august a fost desemnat un consiliu de supraveghere si directorat provizorii. In CS au fost numit in august Remus Borza, fostul administrator judiciar al companiei, Remus Vulpescu (fostul administrator special, actual director de cabinet al ministrului finantelor), Oana Truta (reprezentant al Fondului Proprietatea), Ioan Mihaila (fost consilier al ministrului Constantin Nita), Mihai Adrian Grosan, director in Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice, Elena Popescu, din partea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), si Gabriela Sandu, tot OPSPI. Presedintele Consiliului este Remus Borza.

Ioan Mihaila a fost demis in urma implicarii sale in cazul mitei de 1,4 milioane euro de la Hidroelectrica. Reamintim ca un director din Hidroelectrica, Eugen Bradean, si un membru al consiliului de supraveghere al aceleiasi societati, Ioan Mihaila, au fost retinuti pe 23 octombrie in cazul unui dosar de mita in valoare de 1,4 milioane euro pentru incheierea unui contract de furnizare de energie de aproape 263 milioane euro. Aceasta este cea mai mare mita din ultima perioada anchetata de DNA. Ioan Mihaila este acuzat de dare de mita, iar Eugen Bradean, de complicitate la luare de mita si la dare de mita.

Tribunalul Bucuresti a emis imediat mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Mihaila si Eugen Bradean.Trei saptamani mai tarziu, au fost trimisi in judecata.