​MINGYANG Wind Power, compania care a semnat un contract cu firma lui Bobby Paunescu in cadrul forumului romano-chinez, este una din cei mai mari zece producatori de turbine eoliene din lume si este listata la New York. Bobby Paunescu este cunoscut pentru implicarea in productia de filme si participarea in actionariatul B1 TV.

Romania si China au semnat luni 13 acte de colaborare in diferite domenii, de la energie nucleara pana la exportul de carne de porc spre China.

Singurul business privat care si-a facut loc intre cele 13 acorduri este PAUNESCU Corporation, care a semnat, prin omul de afaceri Bobby Paunescu, un acord cu compania chineza de energie eoliana

MINGYANG Wind Power s-a infiintat in 2006 in provincia Guangdong, iar in 2010 s-a listat la Bursa de la New York (NYSE) Cele mai recente date financiare arata pierderi de 11,7 milioane dolari trimestrul trecut, dar si afaceri de 157 milioane dolari (avans de 22%)

Pierderi au venit din cauza cheltuielilor mari cu distributia si transportul diverselor unitati energetice care au fost livrate.

Compania proiecteaza, produce si vinde turbine pentru centrale eoliene al caror design a fost realizat in cooperare cu o firma germana.