Membrii Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, numiti saptamana trecuta, in baza OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, au avut, marti, prima sedinta, pe ordinea de zi fiind alegerea presedintelui si a comitetelor de lucru. Noul presedinte al Consiliului de Supraveghere al societatii a fost desemnat, cu unanimitate de voturi, George Cristodorescu (50 ani) cetatean german, cu domiciliul in Romania.

Licentiat in economie si administrarea afacerilor la Universitatea Worms, Germania, Cristodorescu a ocupat, pana in septembrie 2013, functia de director general adjunct in cadrul E.on Romania.

„Doresc sa multumesc actionarilor si membrilor Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica pentru sprijinul si votul de incredere acordat si am convingerea ca vom depune eforturile necesare pentru a indeplini toate obiectivele stabilite pana sfarsitul acestui an si in perioada urmatoare. Sunt obisnuit cu elementele de guvernanta corporatista si pun un accent deosebit pe aplicarea lor in interesul companiei” a declarat la sfarsitul sedintei, George Cristodorescu, presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica.

Reamintim ca Adunarea Generala a Actionarilor Hidroelectrica SA a stabilit, in sedinta din 29 noiembrie, componenta noului Consiliu de Supraveghere al societatii, in urma unei proceduri de recrutare, care s-a derulat in baza prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanta coporativa a intreprinderilor publice, informeaza compania. Dintre cei sapte membri ai CS, doi au fost realesi, iar cinci sunt noi.

Practic, au fost reconfirmati in functie, doi dintre membrii Consiliului de Supraveghere anterior, Adrian Mihai Grosan si Oana Truta, componenta consiliului fiind completata cu cinci noi membri: Gheorghe Stirbu, Mihaela Preda, Victor Cionga, George Cristodorescu si Adrian Constantin Rusu.

Oana Truta este reprezentant al Fondului Proprietatea, iar Adrian Mihai Grosan este director in cadrul Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice.

Victor Cionga a fost director general al Bursei de Valori Bucureşti pana in iunie 2013, Adrian Rusu este director în Transelectrica, George Cristodorescu a fost director în E.ON România pana in septembrie, Gheorghe Ştirbu a fost director general al companiei farmaceutice Egis România, iar Mihaela Preda este director general adjunct in cadrul directiei privatizare din Departamentul pentru Energie.

Membrii Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica au fost numiti, prin metoda votului cumulativ, pentru un mandat de 4 ani si urmeaza sa prezinte, in termenul legal prevazut de lege, un Plan de Administrare, prioritatea urmatoarei perioade fiind pregatirea companiei pentru listarea pe piata de capital