Gigantul rus Gazprom va face in zilele urmatoare propuneri in vederea ajungerii la o solutie in ancheta pe care Comisia Europeana a deschis-o pentru practici anti-concurentiale, a anuntat miercuri comisarul european insarcinat cu concurenta, Joaquin Almunia, citat de AFP.

"Gazprom si-a exprimat dorinta de a explora posibilitatile pentru o solutie bazata pe angajamente" din partea sa, a explicat Almunia, la capatul unei discutii, la Bruxelles, cu seful Gazprom, Alexandr Medvedev.

Intalnirea, la care a participat si vicepremierul rus al Energiei, Anatoli Ianovski, a fost "constructiva", a subliniat Almunia, intr-un comunicat.

"Gazprom a anuntat ca va prezenta un draft scris in zilele urmatoare, iar Comisia il a analiza", a adauga comisarul european.

Comisia Europeana a deschis o ancheta oficiala in septembrie 2012, suspectand Gazprom ca a ingradit concurenta si a manipulat preturile in mai multe tari din Europa centrala si de est, membre ale UE si foarte dependente de livrarile rusesti de gaze.