Grupul SOCAR a achizitionat, recent, si ultimul pachet de actiuni de 10% din capitalul societatii SOCAR PETROLEUM SA, de la actionarul roman Doina Berescu, se arata intr-un comunicat al companiei. Astfel, in urma tranzactiei grupul SOCAR detine integral societatea din Romania, SOCAR Petroleum SA, fosta Romtranspetrol. Mai mult, pentru a sustine politica de dezvoltare a SOCAR Petroleum in Romania, capitalul social urmeaza a fi majorat cu aproximativ 35 milioane de Euro, se mai precizeaza in comunicat.

Berescu a iesit din structura actionariatului si din consiliul de administratie al societatii.

„Tranzactia face parte din demersul strategic al companiei noastre de a-si consolida pozitia pe piata din Romania. Multumim partenerului roman pentru colaborarea din toti acesti ani. Tranzactia incheiata la inceput de an 2014 da semnalul unui nou stadiu de dezvoltare al companiei noastre pe piata din Romania”, a declarat Hamza KARIMOV, CEO SOCAR Romania.

SOCAR a patruns pe piata nationala in anul 2011 prin preluarea a 90% din actiunile societatii botosanene Romtranspetrol, detinuta de sotii Iulian si Doina Berescu. Pana in prezent compania a dezvoltat reteaua de statii preluata in anul 2011, ajungand in decembrie, anul 2013 la un numar de 22 de statii de alimentare la nivel national.

In plan international, compania SOCAR detine reprezentante in Georgia, Turcia, Romania, Austria, Elvetia, Kazakhstan, Marea Britanie, Iran, Germania si Ucraina, precum si filiale in Grecia, Elvetia, Singapore, Vietnam, Nigeria si altele.