Compania chineza HiSun PV Technology Co.Ltd., subsidiară a grupului China Evergreen Industry Group este interesata sa se implice in realizarea proiectului termocentralei Halanga, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei. Potrivit acestuia, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Virgil Daniel Popescu, va însoţi, în perioada 22-23 ianuarie 2014, o delegaţie a companiei chineze, pentru discuţii, la Turnu Severin, cu autorităţile locale şi conducerea Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN).

În urma prezentării proiectului termocentralei Halânga de către reprezentanţii Ministerului Economei de la Biroul de Promovare Comercial Economică de la Beijing, compania chineză a comunicat că este interesată să se implice în realizarea acestui proiect ca investitor şi operator al proiectului, beneficiind de avantajul de a obţine certificate verzi de la centralele solare.

Vor fi prezentate datele tehnice şi condiţiile de realizare şi constituire a unei societăţi de tip IPP, delegaţia urmând să viziteze şi locaţia noului proiect de la Halânga, inclusiv utilitaţile şi modalităţile de aprovizionare cu cărbune.

Compania Hisun PV Technology este specializată în realizarea de proiecte energetice de tip IPP (Individual Power Producer), în cursul anului 2013 achiziţionând în România şase proiecte pentru centrale solare, pe care le-a construit deja şi care urmează a fi puse în funcţiune în cursul anului 2014.