Grupul Rompetrol trece la un nou model operational, in acord cu strategia de consolidare si dezvoltare a activitatilor si operatiunilor Rompetrol in Romania si in Europa de Sud- Est, se arata intr-un comunicat al companiei. Astfel, extinderea produselor si serviciilor Rompetrol va fi asigurata de o noua structura de conducere. In functia de vicepresedinte al Rompetrol a fost numit Catalin Dumitri, care a condus pana acum Dyneff, divizia din Europa de Vest a grupului.

Astfel, prima linie de management va fi reprezentata de Azamat Zhangulov, vicepresedinte senior, care va coordona in continuare toate functiunile corporative, guvernanta corporativa, serviciile suport la nivel de grup, si financiare si Catalin Dumitru, vicepresedinte, responsabil de coordonarea tuturor activitatilor operationale: supply chain, trading, rafinare si petrochimie, marketing si retail.

"Decizia de a aplica un nou model operational este foarte importanta pentru atingerea obiectivelor strategice ale companiei. Numirea lui Catalin Dumitru reflecta politica de resurse umane si anume, sustinerea si promovarea specialistilor locali. Datorita bunei gestionari a lui Catalin Dumitru, in calitate de director general, Grupul Dyneff a reusit sa inregistreze in ultimii 6 ani rezultate foarte bune. In plus, faptul ca in prezent compania este una din cele mai valoroase active ale Grupului Rompetrol, precum si experienta lui Catalin de 12 ani in sectorul de petrol si gaze, ne determina sa avem deplina incredere in dezvoltarea Grupului. Noua echipa manageriala are abilitatile si experienta pentru a indeplini toate obiectivele ambitioase ale companiei", a declarat Zhanat Tussupbekov, CEO al Grupului Rompetrol.

Principalele responsabilitati ale lui Catalin Dumitru in cadrul Dyneff au constat in consolidarea bazei logistice, respectiv operatiunile desfasurate de companie in principalele porturi de la Marea Mediterana si Oceanul Atlantic, precum si dezvoltarea activitatii de trading international si wholesale in Europa de Vest. Astazi, Grupul Dyneff este cea mai importanta subsidiara a Rompetrol, in functie de volumele tranzactionate si cifra de afaceri, de peste 2,2 miliarde de Euro in 2013.

"Reorganizare tuturor activitatilor operationale presupune integrarea intregului flux de operatiuni specifice activitatii de downstream, de la aprovizionarea cu materii prime, lant logistic, rafinare, pana la vanzarea produselor finite, model utilizat de toti marii jucatori din sectorul oil&gas. In acest fel, este asigurata o mai buna alocare a responsabilitatilor, cu impact asupra rezultatelor globale si in mod deosebit a costurilor de rafinare. De asemenea, aceasta structura functionala clara asigura concentrarea activitatii asupra activitatii de dezvoltare si asupra clientilor", a declarat Catalin Dumitru, vicepresedinte al Grupului Rompetrol.